Skip to main content
Nieuws

Vacature Directeur-Bestuurder

Vacature: Directeur-Bestuurder (0,3 fte)

De Stichting StartersCentrum Limburg is een zelfstandige stichting die subsidies ontvangt van deelnemende Limburgse gemeenten en werkt samen met een aantal regionale partners.
Met onze persoonlijke begeleiding van klanten adviseren en ondersteunen wij de starters en ondernemers uit de partner-gemeenten. Onze dienstverlening is deskundig, onafhankelijk en laagdrempelig. Wij willen zo veel mogelijk ondernemers in spé de gelegenheid bieden om gebruik te maken van onze diensten en hiermee goed voorbereid op weg helpen. Het klantenbestand bestaat voor meer dan 65% uit uitkeringsgerechtigden en mensen zonder inkomen. Meer informatie vind je op de website www.starterscentrum.nl.

De directeur-bestuurder geeft leiding aan de kleine organisatie (3,2 fte) en legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige directeur komt de functie beschikbaar van Directeur-Bestuurder (0,3 fte)

Wij zoeken:
Een mensgerichte verbinder met een vernieuwende visie op de toekomst, de doorontwikkeling en de groei van het StartersCentrum. Een directeur-bestuurder met bestuurlijke ervaring die de expertise en onze toegevoegde waarde in de regio onder de aandacht brengt bij partner-gemeenten en
het werkveld weet te vergroten.

Als directeur-bestuurder geef je vanuit diverse rollen invulling aan de functie. Je geeft leiding aan de organisatie, bent secretaris van de Raad van Commissarissen, ontwerpt beleidsdocumenten, verzorgt presentaties voor gemeentebestuurders, bent verantwoordelijk voor het relatiemanagement en de financiële huishouding van de stichting.

Jij:

 • hebt aantoonbaar affiniteit met het werken in een politieke omgeving;
 • hebt een warm en relevant netwerk binnen de politieke omgeving;
 • hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet jouw weg in dit veld goed te vinden;
 • bezit een heldere en vernieuwende visie op de invulling van jouw rol en de toekomst van het StartersCentrum;
 • hebt ervaring in het aansturen van professionals en bent in staat om collega’s te betrekken en waar nodig bij te staan en het organisatiebelang te bewaken;
 • bent een teamspeler, integer, transparant en betrouwbaar in opvattingen en handelen;
 • hebt ervaring in bedrijfsvoering en voert de begroting uit;
 • bent in staat om een goede en constructieve relatie met de Raad van
  Commissarissen te onderhouden en informeert de leden over alle belangrijke zaken;
 • beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding en door scholing en ervaring verkregen WO-niveau op sociaaleconomisch of bestuurskundig gebied.


Wij bieden:
Een boeiende en veelzijdige baan voor 0,3 fte, met zeer gemotiveerde medewerkers en met een prachtige ambitie en toegevoegde waarde in de provincie. Het bruto maandsalaris is gebaseerd op een inschaling op schaal 12 van de CAO Rijk, dit ligt tussen de € 1330,- en maximaal € 1960,- bruto per maand bij het dienstverband van 12 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie en CV graag uiterlijk op 10 mei tegemoet. Je kunt jouw sollicitatie sturen naar wimdupont@gmx.net (voorzitter Raad van Commissarissen). Wil je eerst meer weten over de vacature? Neem dan contact op met onze directeur Harrie van Beers, bij hem kunt u per mail een informatie set opvragen (hvb@starterscentrum.nl | 06 20 39 99 31).

De eerste gesprekken vinden plaats op 30 mei 2023, de tweede gesprekken vinden plaats op 7 juni 2023 (in de ochtend). De indiensttreding zal plaatsvinden op 1 september 2023.

Overige informatie
Meer informatie over de organisatie vind je op de website www.starterscentrum.nl