Coronaregels evenementen en Testen voor Toegang (1G)

Alles is weer open. Er gelden geen coronaregels meer voor bijvoorbeeld de horeca, culturele instellingen en vakantielocaties. Alleen op plekken binnen waar meer dan 500 mensen samenkomen, moeten bezoekers een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Lees op deze pagina welke regels nog gelden voor evenementen.

Maatregelen vervallen op 23 maart

Vanaf 23 maart hoeven bezoekers bij grote evenementen geen negatieve testuitslag meer te laten zien. Ook de plicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer vervalt. In het vliegtuig en op het vliegveld is een mondkapje nog wel verplicht na 23 maart. 

Meerdaagse evenementen niet toegestaan

Meerdaagse evenementen met meer dan 500 bezoekers die binnen plaats vinden zijn niet toegestaan. Het kabinet beoordeelt half maart of meerdaagse evenementen weer mogen.

Subsidieregeling voor geannuleerde evenementen

Heeft u uw evenement moeten annuleren in de periode januari tot en met september 2022 vanwege een verbod op evenementen? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling evenementengarantie (SEG). De regeling is nog niet open.

Testen voor Toegang bij meer dan 500 bezoekers binnen

Organiseert u een activiteit binnen, met meer dan 500 bezoekers die geen vaste zitplaats hebben? Tot 23 maart moeten uw bezoekers een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Dit heet ook wel 1G. Het 1G-beleid geldt niet voor doorstroomlocaties, zoals beurzen en congressen.

Bij 1G geldt:

  • Alle bezoekers ouder dan 13 jaar moeten een negatieve testuitslag laten zien. Ook bezoekers die gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben.
  • Kinderen onder de 13 jaar krijgen het advies een zelftest te doen.
  • De uitslag van de negatieve test mag niet ouder zijn dan 24 uur.
  • Bezoekers kunnen een gratis testafspraak maken via www.testenvoortoegang.org. Zij krijgen de uitslag van hun test binnen 2 uur.
  • Een negatief testbewijs is alleen geldig samen met een identiteitsbewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Update uw CoronaCheck Scanner op 25 februari

U controleert de testuitslag van uw bezoekers met de CoronaCheck Scanner. De app CoronaCheck Scanner wordt aangepast vanwege de nieuwe regels. Installeer op 25 februari de laatste update. Is de testuitslag negatief? Dan laat de CoronaCheck Scanner een blauw vinkje zien en heeft uw bezoeker geen corona. Voor vragen over de CoronaCheck Scanner kunt u bellen naar 0800-1421 (gratis).

Meld uw activiteit aan bij Testen voor Toegang

Organiseert u een evenement waarbij de bezoekers een negatieve testuitslag moeten laten zien? Meld uw activiteit op tijd aan bij Testen voor Toegang. Zo weten de testlocaties hoeveel medewerkers er nodig zijn om uw bezoekers op tijd te testen.

Bekijk voor meer informatie over Testen voor Toegang, wat dit voor u betekent en hoe het werkt de website voor organisatoren van Testen voor Toegang.

Mondkapjesplicht alleen nog in ov

Een mondkapje is tot 23 maart nog verplicht in en rond het ov. En op het vliegveld en in het vliegtuig. Vanaf 23 maart is een mondkapje alleen nog verplicht in het vliegtuig en op het vliegveld.


Meer informatie over dit onderwerp:

Deze informatie is geplaatst door

Dit artikel heeft betrekking op
vakantieparken - evenementen - corona - musea - bioscopen - concertzalen - theaters - dierentuinen - pretparken - toerisme - campings - hotels -
Deze informatie is afkomstig van het samenwerkingsverband van de overheid: Ondernemersplein