Regelingen voor start-ups en scale-ups tijdens corona

Bent u vooral afhankelijk van investeerders? Of investeert u veel geld in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten? Er zijn verschillende regelingen voor start-ups, scale-ups en innovatieve mkb-bedrijven in coronatijd. Zodat u ook nu in uw ideeën, productontwikkeling en de groei van uw bedrijf kunt blijven investeren.

Tijdens de coronacrisis zijn er speciale regelingen voor start-ups, scale-ups en innovatieve mkb-bedrijven. Lees hier van welke regelingen u gebruik kunt maken.

Corona-overbruggingsregeling (COL): lening tot € 2 miljoen

Door de coronacrisis kan het voor uw innovatieve bedrijf moeilijk zijn om nieuwe financiering op te halen. En als u geen relatie met een bank heeft, kunt u bepaalde corona-regelingen niet gebruiken. Voor deze bedrijven is er de Corona-overbruggingsregeling (COL).

De COL bestaat uit 3 soorten leningen tussen de € 50.000 en € 2 miljoen. De COL is voor bedrijven die vooral afhankelijk zijn van investeerders. Mkb'ers die hun groei met eigen geld financieren, kunnen de COL onder voorwaarden aanvragen.

Vanaf 4 januari 2021 is de regeling weer open voor nieuwe aanvragen. Lees meer over de voorwaarden en het aanvragen van de Corona-overbruggingsregeling.

Starterslift Overbruggingsregeling (SOL): lening tot € 50.000

Starters in Midden- en West-Brabant die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen de Starterslift Overbruggingsregeling (SOL) aanvragen. De SOL is een persoonlijke lening van minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Wilt u deze lening aanvragen? Lees meer over de voorwaarden van de SOL.

Seed Capital regeling voor risicokapitaal: ruimer budget

Voor start-ups op technologisch of creatief gebied die risicokapitaal nodig hebben, is er de Seed Capital Regeling. Door de coronacrisis heeft de overheid het budget in 2020 verhoogd van € 22 miljoen naar € 32 miljoen. Lees meer over de voorwaarden voor de Seed Capital regeling.

Regeling Groeifaciliteit: aantrekken van risicokapitaal

De Groeifaciliteit is een regeling om bedrijven te helpen risicokapitaal aan te trekken. Financiers krijgen met de Groeifaciliteit 50% garantie op het risicodragend vermogen dat ze aan een ondernemer verstrekken. Door de coronacrisis heeft de overheid de Groeifaciliteit met een jaar verlengd tot 1 juli 2021. Lees meer over de voorwaarden van de Groeifaciliteit.

Andere regelingen en financieringsmogelijkheden

Met de Regelingencheck van KVK weet u welke andere corona-regelingen u kunt gebruiken voor uw bedrijf.

Alle financiering vanuit de overheid voor start-ups en scale-ups vindt u hier op een rij.

Om geld vrij te maken kunt u ook gebruik maken van uitstel van betaling van belasting. En mogelijk heeft u fiscaal voordeel op uw loonbelasting.


Meer informatie over dit onderwerp:

Deze informatie is geplaatst door

Dit artikel heeft betrekking op
start-ups - scale-ups - innovatieve mkb-bedrijven - COL - SOL - TOPSS -
Deze informatie is afkomstig van het samenwerkingsverband van de overheid: Ondernemersplein