Skip to main content

Seminars

Gratis  Starters Adviesgesprek?

Start jij een nieuwe onderneming in Limburg? Maak dan een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek (telefonisch, videobellen of persoonlijk) met één van de ondernemersadviseurs. 

Meer infoVoor wie

Wil je meer weten over starten in het algemeen of over een bepaald onderwerp?

 

We organiseren één algemeen startersoriëntatie seminar en enkele seminars waarin we dieper ingaan op diverse aspecten van het ondernemerschap (plannen maken, fiscaal, financieel, juridisch en commercieel). De seminars vinden plaats in Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen en incidenteel in andere plaatsen.

Onze seminars zijn gratis voor inwoners met startplannen of (startende) ondernemers uit een groot aantal gemeenten in Limburg. Kijk hier of uw gemeente ook meedoet!

Seminar

Start je eigen bedrijf!

Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden?
Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt.

Aanmelden

Seminar

Ondernemingsplan schrijven

Veel goede ideeën beginnen op een kladje of bierviltje. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (businessplan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” helpt je op weg met structuur en inhoud.

Aanmelden

Seminar

Hoe start je als ZZP’er?

Als ZZP’er werk je als zelfstandige voor verschillende opdrachtgevers. Maar wat zijn de verschillen tussen deze en andere ondernemingsvormen? Wat is een DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) overeenkomst? Moet ik deze gebruiken en hoe? Hoe bereken je een uurtarief? Wat zijn je rechten en plichten? En waar moet je op letten bij het vastleggen van je activiteiten? Tijdens dit seminar krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je krijgt zo beter inzicht als je wilt starten als ZZP’er.

Aanmelden

Seminar

Ondernemen vanuit een WW-uitkering ism UWV

Wil je vanuit de WW starten met je eigen bedrijf of als ZZP’er? Dan is dit seminar  iets voor jou. Naast een korte oriëntatie op het starten van een eigen bedrijf krijgt je tijdens deze bijeenkomst antwoord op vragen en geeft inzicht in de mogelijkheden, rechten en plichten met betrekking tot het starten vanuit een werkloosheidssituatie. Bij voorkeur heb je de E-learning module “Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering” bij het UWV doorlopen.

Aanmelden

Seminar

Belastingen voor starters en zzp’ers

Als je een bedrijf start moet je direct veel zaken goed regelen en krijg je ook te maken met de Belastingdienst. De aanmelding bij de Belastingdienst loopt bijna altijd via de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Je wordt tijdens dit seminar geïnformeerd over onder andere de BTW, de inkomstenbelasting en een aantal belangrijke fiscale regelingen en regels die voor jou gelden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • fiscale voordelen inkomstenbelasting zoals de zelfstandigen- en startersaftrek
  • BTW en de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR)
  • gebruik van de auto, privé of van de zaak
  • werkruimte/kantoor in huis
  • deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA)
  • eisen aan jouw administratie
  • aanloopkosten bij de start en de vraag of een boekhouder verplicht is
Aanmelden