Skip to main content

Seminars

Gratis  Starters Adviesgesprek?

Start jij een nieuwe onderneming in Limburg? Maak dan een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek (telefonisch, videobellen of persoonlijk) met één van de ondernemersadviseurs. 

Meer infoVoor wie

Wil je meer weten over starten in het algemeen of over een bepaald onderwerp?

 

We organiseren één algemeen startersoriëntatie seminar en enkele seminars waarin we dieper ingaan op diverse aspecten van het ondernemerschap (plannen maken, fiscaal, financieel, juridisch en commercieel). De seminars vinden plaats in Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen en incidenteel in andere plaatsen.

 

Klik rechts op jouw seminar naar keuze!

Onze seminars zijn gratis voor inwoners met startplannen of (startende) ondernemers uit een groot aantal gemeenten in Limburg. Kijk hier of uw gemeente ook meedoet!


seminar

Goede start met de Belastingdienst

Als je een bedrijf start moet je direct veel zaken goed regelen en krijg je ook te maken met de Belastingdienst. De aanmelding bij de Belastingdienst loopt bijna altijd via de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Je wordt tijdens dit seminar geïnformeerd over onder andere de BTW, de inkomstenbelasting en een aantal belangrijke fiscale regelingen en regels die voor jou gelden. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:
  • fiscale voordelen inkomstenbelasting zoals de zelfstandigen- en startersaftrek
  • BTW en de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR)
  • gebruik van de auto, privé of van de zaak
  • werkruimte/kantoor in huis
  • deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA)
  • eisen aan jouw administratie
  • aanloopkosten bij de start en de vraag of een boekhouder verplicht is
Dit seminar wordt verzorgd door medewerkers van de Belastingdienst en ingeleid door het StartersCentrum.
DatumTijdPlaats
30 May 202413.30-16.00Heerlen
2 September 20249.30-12.00Heerlen
5 November 202413.30-16.00Heerlen
Aanmelden
seminar

Start Smart!

Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden? Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt. Start smart!
DatumTijdPlaats
6 June 20249.30-12.00Heerlen
Aanmelden
seminar

Business Plan

Veel goede ideeën beginnen op een kladje of bierviltje. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (business plan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? En wat is een verdienmodel? Het seminar “Business Plan” helpt je op weg met structuur en inhoud.
DatumTijdPlaats
11 June 202413.30-16.00Maastricht
Aanmelden
Het StartersCentrum organiseert de volgende seminars: