Skip to main content

Rob Hermans: ‘De natuur kent geen afval, alleen de mens creëert afval. Door lokale grondstoffen te gebruiken en het eindproduct lokaal te verkopen vermindert de uitstoot van CO². Kijken naar de natuur en daar inspiratie opdoen, dat is wat Zwamburg doet. Het produceren van verschillende soorten paddenstoelen op een basis van koffiedrab is puur natuur. Maar een onderneming starten aan het begin van een circulaire economie is een uitdaging waarbij ik wel wat hulp kon gebruiken.

Dagelijks worden er tonnen koffiedrab weggegooid. Wat echter maar weinig mensen weten is dat hier nog heel veel voedingstoffen in zitten waar oesterzwammen prima van groeien. Aan koffiedrab geen gebrek, alleen als kleine paddenstoelenkweker de oesterzwammen verkopen is nog een uitdaging. Zo werd ik op weg geholpen met het bepalen van mijn doelgroep: de exclusieve horeca, die graag duurzame streekproducten op hun kaart wil zetten.

Het StartersCentrum hielp mij bij de ontwikkeling van mijn marketing en zorgde voor extra publiciteit: 2 maanden na de start van het bedrijf stond ik al in de krant.’

Zwamburg – duurzame paddenstoelen – Beek / Maastricht-Airport – www.zwamburg.nl