Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Inschrijven bij KVK voor zzp’ers uit de EU

Woont u in de Europese Unie en wilt u in Nederland (tijdelijk) zzp’er worden? Lees in dit stappenplan hoe u zich inschrijft bij KVK.

Lees meer

Uitschrijven bij KVK

Om uw bedrijf of organisatie uit te schrijven bij KVK, moet u deze eerst ontbinden. Voor een eenmanszaak hoeft dat niet, die kunt u direct uitschrijven.

Lees meer

Starten met een foodtruck

Wilt u een eigen foodtruck beginnen? Dan krijgt u te maken met regels en vergunningen. Wat voor foodtruck wilt u kopen en hoe gaat u die financieren? Maak hiervoor een financieel plan.

Lees meer

Stappenplan informatieplicht energiebesparing

Bekijk het stappenplan Informatieplicht energiebesparing. Lees hoe u aan de regels voldoet en bespaart op het gasverbruik en stroomverbruik in uw bedrijf.

Lees meer

Nieuw Platform Slim Werkgeven: waar werkgevers elkaar inspireren

Het Platform Slim Werkgeven is van en voor werkgevers. Kijk hier voor antwoorden op vragen over uw personeelsbeleid.

Lees meer

Stappenplan starten met een uitvinding

Starten met een uitvinding? Lees hier waarom u uw idee moet vastleggen en wanneer u een intellectueel eigendom zoals een octrooi moet aanvragen.

Lees meer

Bedrijfsverzekering regelen: een overzicht

Bij het starten en runnen van een bedrijf hoort ook het afsluiten van de juiste verzekeringen. U dekt zich daarmee in tegen bepaalde risico’s. Bijvoorbeeld voor arbeidsongeschiktheid, beroepsaansprakelijkheid of rechtsbijstand.

Lees meer

Starten met import

Een product importeren uit het buitenland? Start met de belangrijke zaken rondom import op een rij te zetten. Gebruik de checklists en stappenplannen.

Lees meer

Starten met export

Ziet u internationale kansen voor uw product of dienst? Bereidt u zich dan eerst voor. Bekijk hier welke stappen u moet doorlopen voordat u gaat exporteren.

Lees meer

Stappenplan starten als zzp’er in de bouw

U heeft een aantal leuke klussen in gedachte. Misschien heeft u zelfs al mogelijke klanten. Waar moet u aan denken als u wilt beginnen in de bouw?

Lees meer