Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Coronasteun terugbetalen: dit moet u weten

Heeft u financiële steun gekregen vanwege corona? Zoals NOW, TVL of Tozo. Sommige regelingen moet u terugbetalen. Lees meer.

Lees meer

Steunpakket watersnood voor ondernemers Limburg

Het kabinet stelt geld beschikbaar voor ondernemers die slachtoffer zijn van de watersnood. Lees hier welke steunregelingen er voor u zijn.

Lees meer

Doe een leeftijdscontrole bij alcohol verkopen op afstand

Verkoopt u alcohol op afstand? Bijvoorbeeld via een webwinkel of telefonisch? Dan moet u de leeftijd van de koper controleren.

Lees meer

Regel het bestuur en toezicht van uw organisatie

Heeft u een organisatie met rechtspersoonlijkheid? Zoals een besloten vennootschap, coöperatie of vereniging? Dan gelden er regels voor het bestuur. En hoe u het toezicht kan organiseren.

Lees meer

Huurcontract overnemen met indeplaatsstelling

Verkoopt u uw bedrijf, of wilt u een bedrijf overnemen? Soms kan de nieuwe eigenaar het huurcontract overnemen. Lees meer.

Lees meer

Plastic rietjes, borden en ander wegwerpplastic verboden

Vanaf 3 juli mag u bepaalde producten van wegwerpplastic niet meer verkopen. Zoals borden, bestek en rietjes. Lees welke regels voor wegwerpplastic gaan gelden.

Lees meer

Vergunning aanvragen online kansspelen

Vanaf 1 april 2021 mag u online kansspelen organiseren. U moet een vergunning hebben. Lees hoe u die aanvraagt.

Lees meer

Stappenplan digital nomad worden

Wilt u als digital nomad werken en reizen? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw inschrijving bij KVK, belastingen, de gemeente en uw verzekeringen. Bereid u voor met dit stappenplan.

Lees meer

Zwerfafval rondom uw bedrijf opruimen

U bent verplicht om de omgeving rondom uw bedrijf schoon te houden. Lees hier wat de 25-meter regel is.

Lees meer

Fintechbedrijf registreren en vergunningen aanvragen

Heeft u een fintechbedrijf? U moet zich houden aan de Wet op het financieel toezicht (Wft) en andere regels. Lees wat dit voor u betekent.

Lees meer