Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Meebetalen aan opruimen plastic zwerfafval (UPV)

Bent u producent van plastic wegwerpproducten? Vanaf 1 januari 2023 betaalt u mee aan het het opruimen van zwerfafval. Lees meer.

Lees meer

Redenen om te stoppen met uw onderneming

Er zijn verschillende redenen om te stoppen met uw bedrijf. U gaat bijvoorbeeld met pensioen of u emigreert. Lees wat u kunt doen om het stoppen goed te regelen.

Lees meer

Stoppen met uw vereniging

Als u stopt met uw vereniging, moet u verschillende zaken regelen. Lees op deze pagina welke stappen u moet nemen als u wilt stoppen met uw vereniging.

Lees meer

Stoppen met uw stichting

Als u stopt met uw stichting, moet u verschillende zaken regelen. Bijvoorbeeld het controleren van het vermogen. Is uw stichting een onderneming? Dan moet u ook afrekenen voor de btw en misschien voor de vennootschapsbelasting. Lees op deze pagina welke stappen u moet nemen als u wilt stoppen met uw stichting.

Lees meer

Stappenplan starten met catering aan huis

Wilt u een cateringbedrijf starten vanuit huis? Dan krijgt u te maken met regels en voorwaarden. Lees wat u moet doen en regelen voordat u start.

Lees meer

Pandrecht geven aan uw bank of geldschieter

Net als een huis kunt u ook spullen of aandelen in onderpand geven voor een lening. Lees hoe pandrecht werkt.

Lees meer

Documenten regelen om te werken en wonen in Nederland

Komt u vanuit het buitenland wonen en werken in Nederland? Dan heeft u buitenlandse of Nederlandse documenten nodig. Lees welke documenten.

Lees meer

Stappenplan starten met een schoonheidssalon

Droomt u van een eigen schoonheidssalon? Bijvoorbeeld voor massages, gezichtsbehandelingen of voetverzorging? Houdt u aan verplichtingen en regels voor schoonheidsspecialisten. Lees wat u moet doen als u een schoonheidssalon start.

Lees meer

Nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en -bakjes

Er komen nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en – voedselverpakkingen. U mag deze straks bijvoorbeeld niet meer gratis meegeven aan uw klanten. Lees meer over de nieuwe regels.

Lees meer

Nieuwe regels voor slimme apparaten en digitale producten

Er zijn nieuwe regels voor verkoop van slimme apparaten en digitale producten. Lees in dit overzicht aan welke regels u zich moet houden.

Lees meer