Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor het risico van persoonlijke aansprakelijkheid. Lees meer.

Lees meer

Consumentenrecht: uw rechten en plichten als verkoper

Als u een product verkoopt aan een niet-zakelijke klant dan valt dit onder het consumentenrecht. Lees aan welke regels u zich als verkoper moet houden.

Lees meer

Stoppen met uw maatschap

Als u besluit uw maatschap op te heffen is het belangrijk dat u de financiële gevolgen goed overziet. Controleer wat u allemaal moet opzeggen en reken af met de Belastingdienst. Volg het stappenplan op deze pagina.

Lees meer

Stoppen met uw vennootschap onder firma (vof)

Als u besluit uw vof op te heffen, geeft u dit door aan het Handelsregister van KVK. U moet de vof dan eerst ontbinden. Ook rekent u af met de Belastingdienst. Bewaar uw administratie minimaal 7 jaar. Lees in dit stappenplan hoe u uw vof opheft.

Lees meer

Stoppen met uw commanditaire vennootschap (cv)

Als u helemaal stopt met uw commanditaire vennootschap (cv), moeten alle vennoten opzeggen. U schrijft uw cv uit bij het Handelsregister van KVK. Ook rekent u af met de Belastingdienst. Lees in dit stappenplan hoe u gecontroleerd stopt.

Lees meer

Stoppen met uw besloten vennootschap (bv)

Als u stopt met uw bv, moet u de bv eerst laten ontbinden. Ook rekent u af voor de vennootschapsbelasting. En u schrijft uw bv uit bij KVK. Lees op deze pagina welke stappen u moet zetten.

Lees meer

Stoppen met uw eenmanszaak

Als u stopt met uw eenmanszaak schrijft u zich uit bij KVK en rekent fiscaal af met de Belastingdienst. Betaal uw openstaande facturen voordat u stopt. En check wat er verandert voor uw aansprakelijkheid. Lees in dit stappenplan hoe u uw eenmanszaak opheft.

Lees meer

Stappenplan problemen met terugbetalen coronasteun

Heeft u financiële problemen en moet u coronasteun terugbetalen? Zoals TVL, NOW of Tozo. Lees in dit stappenplan wat u kunt doen.

Lees meer

Terugbetaalplicht: wat u vooraf moet weten

Veel financiële regelingen uit het steunpakket van de overheid zijn eind september gestopt. Het kan zijn dat u geld moet terugbetalen. Lees meer.

Lees meer

Steunpakket watersnood voor ondernemers Limburg

Het kabinet stelt geld beschikbaar voor ondernemers die slachtoffer zijn van de watersnood. Lees hier welke steunregelingen er voor u zijn.

Lees meer