Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Aan de slag als freelancer of zzp’er

Starten als freelancer of zzp’er (zelfstandige zonder personeel) gaat vaak heel snel. Vaak kunt u aan de slag zonder startkapitaal. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Lees meer

Stoppen met uw eenmanszaak

Als u stopt met uw eenmanszaak moet u uw zaak uitschrijven bij de KvK. Ook moet u fiscaal afrekenen met de Belastingdienst.

Lees meer

Bedrijf starten vanuit een WW-uitkering

Met de startperiode en met inkomstenverrekening houdt u uw WW als vangnet. U kunt uw WW ook meteen stoppen. Lukt uw bedrijf niet, dan krijgt u soms weer WW.

Lees meer

Een kinderopvang starten

Een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang starten? Bekijk het stappenplan en lees welke regels er zijn en wat u allemaal moet doen.

Lees meer

Bereid u voor op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft klanten meer rechten. Deze wet dwingt ondernemers tot meer actie en maatregelen op het gebied van privacy.

Lees meer

Een bedrijf starten als student

U kunt naast uw studie een bedrijf starten. Ondernemen is niet leeftijdsgebonden. Check wel de mogelijke gevolgen voor studiefinanciering of kinderbijslag.

Lees meer

Een bedrijf starten naast een vaste baan

Bespreek uw plan met uw werkgever en leg afspraken vast. Schrijf uw bedrijf in bij de KvK en Belastingdienst. En verzeker uzelf tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

Lees meer

Uw bedrijf verkopen

U verkoopt uw bedrijf. Denk aan waardebepaling en bescherming bedrijfsgegevens. Maar ook aan uitschrijving bij de KvK en fiscale afhandeling bij de Belastingdienst.

Lees meer

Risico voor uw onderneming afdekken

Dit doet u door algemene voorwaarden op te stellen, verzekeringen af te sluiten en gebruik te maken van factoring. Ook uw rechtsvorm is belangrijk.

Lees meer

Starten door bedrijfsovername

U krijgt te maken met geheimhouding en een intentieverklaring. Hou ook rekening met zaken als due diligence, personeel, belastingen en een KvK-nummer.

Lees meer