Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en -bakjes

Er komen nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en – voedselverpakkingen. U mag deze straks bijvoorbeeld niet meer gratis meegeven aan uw klanten. Lees meer over de nieuwe regels.

Lees meer

Nieuwe regels voor slimme apparaten en digitale producten

Er zijn nieuwe regels voor verkoop van slimme apparaten en digitale producten. Lees in dit overzicht aan welke regels u zich moet houden.

Lees meer

Online ondernemen: zo voldoet u aan de (nieuwe) regels

Webshops en online platforms moeten de klant beschermen. Vanaf 28 mei 2022 gelden er strengere regels. Gebruik deze checklist.

Lees meer

Partijen bij een bedrijf met schulden

d

Lees meer

Consignatieovereenkomst afsluiten

Verkoopt een winkel, showroom of galerie in consignatie producten voor u? Regel alles via een consignatieovereenkomst.

Lees meer

Duurzaam ondernemen met windenergie

Wilt u investeren in windturbines, windmolens of windparken? Check de subsidies en lees welke regels hiervoor gelden.

Lees meer

Uw bedrijf verduurzamen met zonne-energie

Wilt u uw bedrijf verduurzamen met zonnepanelen of een zonneboiler? Bekijk de subsidies, regelingen en tips van de overheid.

Lees meer

Stappenplan starten met stoelverhuur

U heeft een onderneming in de persoonlijke verzorging. Eigenlijk is uw pand te groot en u wilt liever geen personeel aannemen. Dan is stoelverhuur misschien een optie om uw kosten te verlagen. Lees op deze pagina hoe u start met stoelverhuur.

Lees meer

Uw order to cash proces verbeteren

U wilt facturen voor uw producten of diensten op tijd betaald krijgen. Een goed order to cash-proces is daarom belangrijk. Dit zijn de stappen en acties die volgen nadat uw klant een bestelling plaatst. Lees op deze pagina hoe u uw order to cash-proces verbetert.

Lees meer

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor het risico van persoonlijke aansprakelijkheid. Lees meer.

Lees meer