Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Digitale Europese toegangspoort

Via de Digitale Europese toegangspoort vindt u alles over wonen, werken, studeren en ondernemen in andere EU-landen.

Lees meer

Uitschrijven bij KVK

Om uw bedrijf of organisatie uit te schrijven bij KVK, moet u deze eerst ontbinden. Voor een eenmanszaak hoeft dat niet, die kunt u direct uitschrijven.

Lees meer

Starten met een foodtruck

Wilt u een eigen foodtruck beginnen? Dan krijgt u te maken met regels en vergunningen. Wat voor foodtruck wilt u kopen en hoe gaat u die financieren? Maak hiervoor een financieel plan.

Lees meer

Bedrijfsverzekering regelen: een overzicht

Bij het starten en runnen van een bedrijf hoort ook het afsluiten van de juiste verzekeringen. U dekt zich daarmee in tegen bepaalde risico’s. Bijvoorbeeld voor arbeidsongeschiktheid, beroepsaansprakelijkheid of rechtsbijstand.

Lees meer

Stappenplan deelnemen aan een aanbesteding van de overheid

Een opdracht doen voor de overheid? Registreer u bij TenderNed. Houd de aankondigen in de gaten. Maak een goede offerte. En schrijf in op een aanbesteding.

Lees meer

Bedrijf starten in het buitenland

Een bedrijf starten in het buitenland? In het buitenland gelden andere regels om een bedrijf te starten. Lees waar u allemaal rekening mee moet houden.

Lees meer

Uw productie uitbesteden of outsourcen naar het buitenland

U wilt outsourcen. Kijk of uw product geschikt is. Zoek een productiepartner en check zijn betrouwbaarheid. Kijk ook hoe het zit met buitenlandse btw.

Lees meer

Stappenplan taxibedrijf starten

U wilt een taxibedrijf starten. Van inschrijving bij de KvK tot een vergunning voor taxivervoer. Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan starten als zzp’er in de zorg

Bekijk het stappenplan starten als zelfstandige in de zorg. Voor zelfstandige zorgverleners die starten in de thuiszorg of die een praktijk opzetten.

Lees meer

Stappenplan particulier beveiligingsbedrijf starten

Waar krijgt u mee te maken als u een beveiligingsbedrijf wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer