Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Bedrijf starten in het buitenland

Een bedrijf starten in het buitenland? Check de fiscale gevolgen, vergunningen en visa. Bekijk de mogelijkheden voor financiële steun. Ga ook na of er beroepseisen gelden. Kijk of u diploma’s moet legaliseren. Kies een rechtsvorm. En bekijk hoe u uw bedrijf registreert bij de lokale autoriteiten.

Lees meer

Uw productie uitbesteden of outsourcen naar het buitenland

U wilt een deel van uw productieproces of uw gehele productie aan het buitenland uitbesteden. Dat wordt ook wel outsourcen genoemd. Kijk of uw product geschikt is om te outsourcen. Zoek een productiepartner en check zijn betrouwbaarheid. Kijk ook hoe het zit met buitenlandse btw.

Lees meer

Stappenplan taxibedrijf starten

U wilt u een taxibedrijf starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan starten als zelfstandige in de zorg

Bekijk het stappenplan starten als zelfstandige in de zorg. Voor zelfstandige zorgverleners die starten in de thuiszorg of die een praktijk opzetten.

Lees meer

Stappenplan particulier beveiligingsbedrijf starten

Waar krijgt u mee te maken als u een beveiligingsbedrijf wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan gastouderbureau starten

Waar krijgt u mee te maken als u een gastouderbureau wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan bed & breakfast starten

Waar krijgt u mee te maken als u een bed & breakfast wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Een rechtsvorm kiezen voor uw bedrijf

U wilt een bedrijf starten. Check hier welke rechtsvormen er zijn, hoe het zit met rechtspersoonlijkheid, aansprakelijkheid en welke belastingvoordelen u heeft. Bekijk ook het gratis webinar en kies de rechtsvorm die het beste bij u past.

Lees meer

Wanneer bent u ondernemer?

Zzp’er of een eigen bedrijf? Check dan of u ook ondernemer bent voor de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Dan weet u gelijk welke verplichtingen en voordelen u heeft.

Lees meer

Aan de slag als freelancer of zzp’er

Starten als freelancer of zzp’er (zelfstandige zonder personeel) gaat vaak heel snel. Vaak kunt u aan de slag zonder startkapitaal. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Lees meer