Succesvol een bedrijf starten? Dan moet je een rechtsvorm kiezen en je inschrijven bij de KvK. Bereid je goed voor met de stappenplannen en tips! Gaat je bedrijf groeien dan heb je andere vragen dan bij de start. Hoe zit het groeifinanciering, je debiteurenbeheer, verandering van rechtsvorm en verzekeringen. Kom je in zwaar weer terecht of je wilt je bedrijf stoppen of verkopen. Antwoord op deze vragen vind je op deze pagina.

 


Stappenplan taxibedrijf starten

U wilt u een taxibedrijf starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan starten als zelfstandige in de zorg

Bekijk het stappenplan starten als zelfstandige in de zorg. Voor zelfstandige zorgverleners die starten in de thuiszorg of die een praktijk opzetten.

Lees meer

Stappenplan particulier beveiligingsbedrijf starten

Waar krijgt u mee te maken als u een beveiligingsbedrijf wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan gastouderbureau starten

Waar krijgt u mee te maken als u een gastouderbureau wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan bed & breakfast starten

Waar krijgt u mee te maken als u een bed & breakfast wilt starten? Met dit stappenplan komt u te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Een rechtsvorm kiezen voor uw bedrijf

U wilt een bedrijf starten. Check hier welke rechtsvormen er zijn, hoe het zit met rechtspersoonlijkheid, aansprakelijkheid en welke belastingvoordelen u heeft. Bekijk ook het gratis webinar en kies de rechtsvorm die het beste bij u past.

Lees meer

Wanneer bent u ondernemer?

Zzp’er of een eigen bedrijf? Check dan of u ook ondernemer bent voor de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Dan weet u gelijk welke verplichtingen en voordelen u heeft.

Lees meer

Aan de slag als freelancer of zzp’er

Starten als freelancer of zzp’er (zelfstandige zonder personeel) gaat vaak heel snel. Vaak kunt u aan de slag zonder startkapitaal. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Lees meer

Stoppen met uw eenmanszaak

Als u stopt met uw eenmanszaak moet u uw zaak uitschrijven bij de KvK. Ook moet u fiscaal afrekenen met de Belastingdienst.

Lees meer

Bedrijf starten vanuit een WW-uitkering

Met de startperiode en met inkomstenverrekening houdt u uw WW als vangnet. U kunt uw WW ook meteen stoppen. Lukt uw bedrijf niet, dan krijgt u soms weer WW.

Lees meer