Wat moet je als ondernemer weten als je werkt met personeel? Wat te doen bij ziek personeel en wat zijn de regels over beloning, premies en ontslag? Wanneer heb je een modelovereenkomst nodig?  Hoe zit het met de ketenaansprakelijkheid? Hoe kan ik als zzp’er pensioen opbouwen? Op deze pagina leest je meer.


Een stagiair aannemen

Wilt u een stagiair aannemen? Weet wat u moet regelen en welke plichten u heeft als stagebedrijf. Bekijk de checklist.

Lees meer

Nieuw Platform Slim Werkgeven: waar werkgevers elkaar inspireren

Het Platform Slim Werkgeven is van en voor werkgevers. Kijk hier voor antwoorden op vragen over uw personeelsbeleid.

Lees meer

Een vacaturetekst schrijven en plaatsen: 13 tips

Hoe stelt u als ondenemer een goede vacaturetekst op en waar plaatst u de vacature vervolgens? Bekijk hier 13 tips!

Lees meer

Aanpassing wet medische hulpmiddelen (MDR) en in-vitro diagnostiek (IVDR)

De Europese Unie komt vanaf 2020 met nieuwe regels voor medische hulpmiddelen (MDR) en voor in-vitro diagnostica (IVDR). De scherpere eisen kunnen flinke consequenties hebben voor u als fabrikant, importeur, distributeur en zorgverlener.

Lees meer

Stappenplan starten als zzp’er in de bouw

U heeft een aantal leuke klussen in gedachte. Misschien heeft u zelfs al mogelijke klanten. Waar moet u aan denken als u wilt beginnen in de bouw?

Lees meer

Ziekteverzuim: uw werknemer meldt zich ziek

Als uw werknemer ziek wordt, moet u zijn salaris doorbetalen en mag u hem niet zomaar ontslaan. Lees wat u als werkgever moet doen als uw personeel ziek is.

Lees meer

Uw werknemer komt in de WIA

Krijgt uw werknemer een WIA-uitkering dan mag u stoppen met loondoorbetaling . U mag dan ook zijn ontslag aanvragen na goedkeuring van de UWV.

Lees meer

Pensioen regelen voor uw werknemers

Veel bedrijven of bedrijfstakken hebben een pensioenplicht en pensioenregeling. Lees wat u moet regelen voor het pensioen van uw werknemers.

Lees meer

Stappenplan personeel aannemen

Waar krijgt u mee te maken als u personeel wilt aannemen? Met dit stappenplan komt u snel te weten welke regels er gelden.

Lees meer

Stappenplan werk uitbesteden

Besteedt u werk uit aan zzp’ers of (onder)aannemers? Met het stappenplan weet u snel welke regels er gelden rondom werk uitbesteden.

Lees meer