Wat moet je als ondernemer weten als je werkt met personeel? Wat te doen bij ziek personeel en wat zijn de regels over beloning, premies en ontslag? Wanneer heb je een modelovereenkomst nodig?  Hoe zit het met de ketenaansprakelijkheid? Hoe kan ik als zzp’er pensioen opbouwen? Op deze pagina leest je meer.


Een oproepkracht aannemen met een nulurencontract

Houd er rekening mee dat uw oproepkracht recht heeft op dezelfde arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden als uw andere personeel.

Lees meer

Personeel overnemen bij bedrijfsovername

Als u een bedrijf overneemt, moet u ook het personeel overnemen. Wat dit concreet betekent leest u hier.

Lees meer

Zzp’er inhuren

Als u zzp’ers wilt inhuren, moet u letten op onder andere modelovereenkomsten, vormen van inhuur en arbeidsomstandigheden. Op deze pagina leest u meer.

Lees meer

Verlaag uw loonkosten met subsidies en tegemoetkomingen

Verlaag uw loonkosten met tegemoetkomingen en subsidies. Zoals het het jeugd-LIV, het LKV voor werknemers uit de doelgroep banenafspraak of loonkostensubsidie.

Lees meer

U heeft tijdelijk extra personeel nodig

Heeft u extra personeel nodig om drukke tijden door te komen? Kijk wat het beste bij uw situatie past. Bijvoorbeeld uitzendkrachten of extra personeel aannemen.

Lees meer

Een zieke werknemer weer aan het werk krijgen

Om uw zieke werknemer weer snel aan het werk te krijgen, moet u een aantal verplichte acties ondernemen. Lees op deze pagina wat u moet weten en doen.

Lees meer

Werknemer op staande voet ontslaan

Ontslag op staande voet mag alleen bij een dringende reden. Lees hier waarmee u nog meer rekening moet houden.

Lees meer

Contract beëindigen langdurig zieke werknemer

U wilt een langdurige zieke werknemer ontslaan. Dat kan onder voorwaarden. U moet kunnen aantonen dat u uw best heeft gedaan voor re-integratie.

Lees meer

Werknemer ontslaan bij arbeidsconflict

U heeft een arbeidsconflict met uw werknemer en ontslag is onvermijdelijk. Lees hier waar u dan rekening mee moet houden.

Lees meer

Voor het eerst personeel aannemen

Als u voor het eerst personeel aanneemt, meldt u zich aan bij de Belastingdienst als werkgever en legt u de arbeidsvoorwaarden in een overeenkomst vast.

Lees meer