Wat moet je als ondernemer weten als je werkt met personeel? Wat te doen bij ziek personeel en wat zijn de regels over beloning, premies en ontslag? Wanneer heb je een modelovereenkomst nodig?  Hoe zit het met de ketenaansprakelijkheid? Hoe kan ik als zzp’er pensioen opbouwen? Op deze pagina leest je meer.


CO2-uitstoot verminderen als ondernemer

U kunt uw CO2-uitstoot verminderen op het gebied van vervoer, uw bedrijfspand en uw bedrijfsvoering.

Lees meer

Inschrijven bij KVK voor zzp’ers uit de EU

Woont u in de Europese Unie en wilt u in Nederland (tijdelijk) zzp’er worden? Lees in dit stappenplan hoe u zich inschrijft bij KVK.

Lees meer

Werken als zzp’er via een online platform

Werken via een online platform kan in loondienst. Of als zzp’er. Lees wat de regels zijn en waar u recht op heeft.

Lees meer

Werknemer met schulden of loonbeslag

U heeft als werkgever veel wettelijke plichten bij een loonbeslag. Lees wat u moet doen als uw werknemer schulden heeft.

Lees meer

Een subsidie aanvragen bij de overheid

Een subsidie aanvragen is meestal geen dagelijks werk. Bereid u daarom goed voor en vergroot de kans dat u de subsidie krijgt. Bekijk hier hoe u dat doet.

Lees meer

Personeel inhuren en uitlenen: Waadi-registratie en Waadi-check

Personeel uitlenen of inhuren? Lees dan over de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs, de Waadi-check en Waadi-registratie.

Lees meer

Werken als zelfstandig sekswerker in de prostitutie

Prostitutie is een legaal beroep in Nederland. Als zelfstandig sekswerker bent u misschien ondernemer. Kijk wat uw rechten en plichten zijn.

Lees meer

Oproepkracht aannemen met min-maxcontract

Bij een min-maxncontract gelden net als bij andere arbeidscontracten wettelijke regels. Lees waar u als werkgever aan moet voldoen.

Lees meer

Zonnepanelen op uw woning: btw terugvragen als particulier

Heeft u zonnepanelen op uw woning laten plaatsen? Hier leest u hoe u als particulier de btw terugvraagt over de aankoop en de installatie.

Lees meer

Zonnepanelen op uw woning: btw terugvragen als ondernemer

Heeft u zonnepanelen op uw woning laten plaatsen? Hier leest u hoe u als ondernemer de btw terugvraagt over de aankoop en de installatie.

Lees meer