Wilt je importeren, exporteren of een buitenlandse zakenpartner vinden? Een goede voorbereiding op internationaal ondernemen begint hier.


Halalvlees en halalproducten exporteren

Als u halalvlees of -producten exporteert bent u vaak verplicht een certificaat aan te vragen. Ook ritueel slachten is gebonden aan regels. Lees er hier meer over.

Lees meer

Starten met import

Een product importeren uit het buitenland? Start met de belangrijke zaken rondom import op een rij te zetten. Gebruik de checklists en stappenplannen.

Lees meer

Starten met export

Ziet u internationale kansen voor uw product of dienst? Bereidt u zich dan eerst voor. Bekijk hier welke stappen u moet doorlopen voordat u gaat exporteren.

Lees meer

Bedrijf starten in het buitenland

Een bedrijf starten in het buitenland? In het buitenland gelden andere regels om een bedrijf te starten. Lees waar u allemaal rekening mee moet houden.

Lees meer

Uw productie uitbesteden of outsourcen naar het buitenland

U wilt outsourcen. Kijk of uw product geschikt is. Zoek een productiepartner en check zijn betrouwbaarheid. Kijk ook hoe het zit met buitenlandse btw.

Lees meer

Uw product exporteren met een intellectueel eigendom

Uw product exporteren met een intellectueel eigendom? Check welke mogelijkheden er zijn om uw IE-recht uit te breiden in het buitenland en hoeveel dit kost.

Lees meer

Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Gaat u over de grens en zoekt u financiering? Er zijn diverse regelingen en subsidies die u kunt gebruiken. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen.

Lees meer

Brexitloket

Voor vragen over de gevolgen van de Brexit voor ondernemers, kunt u terecht bij het Brexit-loket of de Nederlandse ambassade in Londen.

Lees meer

Auto importeren

Als u een auto voor uw bedrijf importeert moet u bij de RDW uw kenteken aanvragen. Ook moet u bpm en btw aan de Belastingdienst betalen. Lees hoe dit werkt.

Lees meer

Importpartner vinden

Zoekt u zakenpartners voor import? Ontdek hoe de overheid u hierbij kan helpen. U kunt ook samenwerken met een handelsagent.

Lees meer