Wilt je importeren, exporteren of een buitenlandse zakenpartner vinden? Een goede voorbereiding op internationaal ondernemen begint hier.


Uw product exporteren met een intellectueel eigendom

Uw product exporteren met een intellectueel eigendom? Check welke mogelijkheden er zijn om uw IE-recht uit te breiden in het buitenland en wat dit kost. Kijk hoe u de internationale IE-registers raadpleegt. Ga na wat Europese uitputting betekent en check hoe u een licentienemer vindt.

Lees meer

Brexitloket

Voor vragen over de gevolgen van de Brexit voor ondernemers, kunt u terecht bij het Brexit-loket of de Nederlandse ambassade in Londen.

Lees meer

Importpartner vinden

Zoekt u zakenpartners voor import? Ontdek hoe de overheid u hierbij kan helpen. U kunt ook samenwerken met een handelsagent.

Lees meer

Goederen importeren uit een land buiten de EU

Heeft u een leverancier van buiten de EU? Lees hier waarmee u rekening moet houden als u een product uit een niet-EU-land haalt.

Lees meer

Producteisen bij import

Check voor u een product importeert altijd aan welke producteisen het moet voldoen. Ga ook na hoe de productaansprakelijkheid is geregeld.

Lees meer

Goederen importeren uit een EU-land

Goederen importeren binnen de EU? Op deze pagina leest u waar u rekening mee moet houden als u een product importeert uit een EU-land.

Lees meer

Betalingen bij import

Lees wat u kunt doen om de schade te beperken wanneer de exporteur niet levert. Betaal bijvoorbeeld met een Letter of Credit of een bankgarantie.

Lees meer

Goederenvervoer bij import

Goederenvervoer bij import, wat komt erbij kijken? Denk aan transportdocumenten en regels voor veiligheid, gezondheid, economie en milieu.

Lees meer

Diensten importeren uit een land buiten de EU

U importeert diensten uit een land buiten de EU. Wat moet u doen met de btw? Wat moet u doen als iemand de dienst in Nederland komt uitvoeren?

Lees meer

Diensten importeren uit een EU-land

U importeert diensten uit een EU-land. Wat moet u doen met de btw? Heeft u vergunningen nodig? En wat als iemand de dienst in Nederland komt uitvoeren?

Lees meer