Alles wat je als ondernemer moet weten over geldzaken. Informatie over financiering, schulden, belasting, subsidies en het opzetten van een administratie. Welke belasting betaalt u als ondernemer? Hoe zit het met de auto van de zaak en welke belastingaftrek mag u toepassen? Bekijk de veel gestelde belastingvragen.


Zonnepanelen op uw woning: btw terugvragen als particulier

Heeft u zonnepanelen op uw woning laten plaatsen? Hier leest u hoe u als particulier de btw terugvraagt over de aankoop en de installatie.

Lees meer

Zonnepanelen op uw woning: btw terugvragen als ondernemer

Heeft u zonnepanelen op uw woning laten plaatsen? Hier leest u hoe u als ondernemer de btw terugvraagt over de aankoop en de installatie.

Lees meer

Stappenplan informatieplicht energiebesparing

Bekijk het stappenplan Informatieplicht energiebesparing. Lees hoe u aan de regels voldoet en bespaart op het gasverbruik en stroomverbruik in uw bedrijf.

Lees meer

Uw bedrijf in financiële problemen

U merkt dat het financieel wat slechter gaat met uw bedrijf. Hoe kunt u de geldstroom weer op gang brengen?

Lees meer

Verhoging lage btw-tarief van 6% naar 9%

Op 1-1-2019 is het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9% btw. Bekijk wat dit voor u betekent.

Lees meer

Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Gaat u over de grens en zoekt u financiering? Er zijn diverse regelingen en subsidies die u kunt gebruiken. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen.

Lees meer

eHerkenning aanvragen

Wat is eHerkenning? Voor wie is het? En hoe vraagt u het aan? U leest het hier.

Lees meer

Auto importeren

Als u een auto voor uw bedrijf importeert moet u bij de RDW uw kenteken aanvragen. Ook moet u bpm en btw aan de Belastingdienst betalen. Lees hoe dit werkt.

Lees meer

Belasting niet op tijd kunnen betalen

Kunt u uw belasting niet op tijd betalen? Licht de Belastingdienst op tijd in om een regeling te treffen. Lees hier aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Lees meer

Auto van de zaak

Een auto van de zaak heeft gevolgen voor de inkomstenbelasting en de btw. Wanneer u uw zakelijke auto privé gebruikt krijgt u te maken met bijtelling.

Lees meer