Alles wat je als ondernemer moet weten over geldzaken. Informatie over financiering, schulden, belasting, subsidies en het opzetten van een administratie. Welke belasting betaalt u als ondernemer? Hoe zit het met de auto van de zaak en welke belastingaftrek mag u toepassen? Bekijk de veel gestelde belastingvragen.


Een subsidie aanvragen bij de overheid

Een subsidie aanvragen is meestal geen dagelijks werk. Bereid u daarom goed voor en vergroot de kans dat u de subsidie krijgt. Bekijk hier hoe u dat doet.

Lees meer

Uw bedrijf in financiële problemen

U merkt dat het financieel wat slechter gaat met uw bedrijf. Hoe kunt u de geldstroom weer op gang brengen?

Lees meer

Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Gaat u over de grens en zoekt u financiering? Er zijn diverse regelingen en subsidies die u kunt gebruiken. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen.

Lees meer

Belasting niet op tijd kunnen betalen

Kunt u uw belasting niet op tijd betalen? Licht de Belastingdienst op tijd in om een regeling te treffen. Lees hier aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Lees meer

Aangifte vennootschapsbelasting (vpb) doen

Een nv of bv moet aangifte vennootschapsbelasting doen. Dit moet u jaarlijks voor 1 juni doen. Hier leest u op welke manieren u aangifte kunt doen.

Lees meer

Aangifte inkomstenbelasting doen

Doe op tijd aangifte inkomstenbelasting. Kijk hoe het werkt en check of u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

Lees meer

Niet eens met een belastingaanslag

Heeft u een aanslag of een navordering van de Belastingdienst gekregen en bent u het daar mee oneens? Dan kunt u bezwaar maken. Lees wat u verder kunt doen.

Lees meer

Verlaag uw loonkosten met subsidies en tegemoetkomingen

Voor sommige werknemers kunt u tegemoetkomingen of subsidies krijgen, waardoor uw loonkosten lager worden. Hoe kunt u gebruik maken van deze regelingen?

Lees meer

MIT-subsidie aanvragen

Valt uw bedrijf onder een van de 9 topsectoren? Maak dan gebruik van de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Lees wat u moet weten en kunt doen.

Lees meer