Alles wat je als ondernemer moet weten over geldzaken. Informatie over financiering, schulden, belasting, subsidies en het opzetten van een administratie. Welke belasting betaalt u als ondernemer? Hoe zit het met de auto van de zaak en welke belastingaftrek mag u toepassen? Bekijk de veel gestelde belastingvragen.


Financier uw bedrijf in zware tijden

U merkt dat het financieel wat slechter gaat met uw bedrijf. Hoe kunt u de geldstroom weer op gang brengen?

Lees meer

Verhoging lage btw-tarief van 6% naar 9%

Op 1-1-2019 zal waarschijnlijk de verhoging van het lage btw-tarief ingaan. 6% wordt dan 9% btw. Is dit ook voor u van toepassing? U kunt nu al aan de slag.

Lees meer

Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Gaat u over de grens en zoekt u financiering? Er zijn diverse regelingen en subsidies die u kunt gebruiken. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen.

Lees meer

Stappenplan eHerkenningsmiddel aanschaffen

Als u digitaal zaken wilt doen met de overheid kunt u een eHerkennigsmiddel kopen. Lees hier hoe u dat doet en waar u op moet letten.

Lees meer

Auto importeren

Als u een auto voor uw bedrijf importeert moet u bij de RDW uw kenteken aanvragen. Ook moet u bpm en btw aan de Belastingdienst betalen. Lees hoe dit werkt.

Lees meer

Belasting niet op tijd kunnen betalen

Kunt u uw belasting niet op tijd betalen? Licht de Belastingdienst op tijd in om een regeling te treffen. Lees hier aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Lees meer

Auto van de zaak

Een auto van de zaak heeft gevolgen voor de inkomstenbelasting en de btw. Wanneer u uw zakelijke auto privé gebruikt krijgt u te maken met bijtelling.

Lees meer

Schulden en faillissement eenmanszaak

Bij schulden in uw eenmanszaak kunt u soms via een schuldenregeling tot een oplossing komen. Bij ernstige schulden kunt u faillissement aanvragen.

Lees meer

Uw klant betaalt uw factuur niet

Check de regels rond betalingstermijnen, incassoprocedures en incassokosten en bekijk uw juridische mogelijkheden.

Lees meer

Aangifte vennootschapsbelasting (vpb) doen

Een nv of bv moet aangifte vennootschapsbelasting doen. Dit moet u jaarlijks voor 1 juni doen. Hier leest u op welke manieren u aangifte kunt doen.

Lees meer