Skip to main content

Monika Planta wist al sinds haar afstuderen dat ze als ondernemer aan de slag wilde. En dat ze heel erg graag met haar handen wilde werken. Na een gedegen marktonderzoek kwam ze uit bij het gebruik van stoom om interieurs en auto’s te reinigen. Waarom stoom? Hete waterdamp is zo’n beetje het meest milieuvriendelijke schoonmaakmateriaal dat er bestaat. En het zorgt ook nog eens voor een diepe, hoog kwalitatieve manier van reinigen.

Voordat Monika met Steam Futuro startte vroeg ze het StartersCentrum hulp bij het marktonderzoek & opzetten van haar administratie. Kwaliteit van haar werk is voor haar de belangrijkste pijler onder het bestaansrecht. Zonder kwaliteit geen tevreden klanten en zonder klanten geen toekomst. Zo simpel kan het zijn.

Monika’s tips voor andere starters:

  • Gebruik het eerste jaar als leerjaar om het ondernemen onder de knie te krijgen: gun jezelf die tijd en maak het waar (en je moet ook een beetje geluk hebben)
  • Regel je administratie op een goede manier in
  • Bereid je voor, ben bewust dat je concurrentie hebt en doe daar goed onderzoek naar
  • Focus op meerdere paarden: ik ben met auto’s begonnen maar heb mijn diensten intussen

uitgebreid naar tapijten, interieur en kantoren. Zo groeit mijn bedrijf organisch en ben ik niet afhankelijk van één markt.

Steam Futuro in Sittard reinigt in- en exterieurs van auto’s, matrassen, tapijten, tegels, muren, meubilair en zelfs hele kantoor- of winkelinrichtingen.