Skip to main content

Ik werk al 33 jaar met veel plezier in mijn vakgebied en ben er goed in. Ervaring is een belangrijk onderdeel in de wereld van technische installaties. De laatste jaren is die wereld enorm veranderd door innovaties en nieuwe technieken. Up-to-date blijven in zo’n dynamische omgeving is een uitdaging op zich.

Het ondernemerschap kwam 5 jaar geleden op mijn pad na een faillissement van mijn vorige werkgever. Soms zijn dingen gewoon duidelijk dus ging ik aan slag om het zelfstandig ondernemerschap vorm te geven.

Een logische eerste stap voor mij was contact te zoeken met het StartersCentrum Limburg. Daar ging een nieuwe wereld voor mij open. Via hun begeleiding kon ik ook mede deelnemen aan het programma “Start je eigen bedrijf” van opleider TopChange. Van de kennis en het netwerk dat ik in mijn voorbereiding heb opgebouwd heb ik nu nog profijt.

En guess what? Het gaat goed! Ik heb recent het eerste lustrum gevierd van Van Goethem-engineering.

Mijn tips voor andere starters:

  • Doe alleen waar je goed in bent en besteed de rest uit. Dat zorgt dat je de focus blijft leggen op datgene dat je leuk vindt.
  • Vrijheid is mooi, maar zorg ook voor structuur en werk aan je business.
  • Zorg voor overzicht en plan je zaken goed.
  • Organiseer je eigen netwerk en maak van de know how van anderen dankbaar gebruik.

Van Goethem Engineering uit Brunssum ontwerpt en maakt regelschema’s voor gebouw gebonden installaties. Het betreft eenvoudige en complexe CV-, Koel- en luchtbehandelingsinstallaties.