Skip to main content

Vijf tips voor het checken en wijzigen van jouw kinderopvangtoeslag:

  • Download de app Kinderopvangtoeslag. Hiermee heb je op elk moment zicht op je gegevens. En kun je veelvoorkomende veranderingen, zoals in inkomen of opvanguren, meteen wijzigen. Liever geen app of heb je een wijziging die je niet via de app kunt doorgeven? Log dan in met je DigiD op Mijn Toeslagen via toeslagen.nl om je gegevens te checken en wijzigen.
  • Check met de rekenhulp of je geschatte jaarinkomen nog klopt. Nu je verder in het jaar bent, heb je een beter beeld van je verwachte inkomen. Is je inkomen anders geworden? Wijzig het meteen via de app of Mijn Toeslagen.
  • Twijfel je over je inkomen? Schat dan liever te hoog in. Door hoger in te schatten, verklein je de kans dat je na afloop van het jaar toeslag moet terugbetalen. Want hoe hoger je inkomen, hoe minder toeslag je krijgt. Wees je er wel van bewust dat het opgeven van een hoger inkomen ook gevolgen kan hebben voor andere toeslagen, zoals je zorgtoeslag of huurtoeslag.
  • Zet voor elk kwartaal een reminder in je agenda om je gegevens voor de kinderopvangtoeslag te checken en zo nodig te wijzigen. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om na je kwartaalaangifte voor de btw, ook meteen te kijken of je iets moet wijzigen voor je toeslagen. Heb je een toeslagpartner? Vergeet niet om veranderingen in zijn of haar situatie ook door te geven.
  • Stop je met jouw onderneming? Laat dat meteen weten via Mijn Toeslagen. Je hebt daarna in ieder geval nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag.