Skip to main content

Herbert Mols’ belangrijkste drijfveer is om mensen gepassioneerd en met plezier met hun hobby bezig te laten zijn. En aangezien Herbert als hobby sinds zijn vroege jeugd aan modelbouw heeft gedaan lag de keuze voor de hand. Na een carrière van enkele tientallen jaren in loondienst besloot hij in 2018 van zijn hobby zijn werk te maken en opende na een gedegen voorbereiding een modelspoorzaak in Puth: ‘een treinenzaak op hoog niveau (109 meter boven NAP)’.

Door het kiezen van een goede ‘niche’, een bewuste keuze voor een bijzondere locatie en de wil om het gewoon te doen laat Herbert zien dat vakmanschap en ondernemerschap prima samen gaan.

Zijn lessen liggen vooral op het vlak van administratie (“Onderschat dat niet, kost veel tijd”), durf & lef (“Vooral zelf doen, eigen beslissingen durven nemen”) en de werk-privé balans (“Gauw even een mailtje beantwoorden of een bestelling doen”). Doordat het ondernemen niet als werk voelt is het soms lastig de grenzen te bewaken en maak je ongemerkt meer uren dan normaal. Zoek daarin een juiste balans samen met je sociale omgeving. Wijze lessen van een modelbouwfanaat!

Trein Select in Puth is de modelspoorzaak in Zuid-Limburg