Skip to main content

Afgeronde projecten

Gratis  Starters Adviesgesprek?

Start jij een nieuwe onderneming in Limburg? Maak dan een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek (telefonisch, videobellen of persoonlijk) met één van de ondernemersadviseurs. 

Meer infoVoor wie

Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ begeleidt en coacht het StartersCentrum (startende) ondernemers middels projecten die het ondernemerschap stimuleren.

De projecten worden in samenwerking met en op verzoek van lokale overheden zoals provincie en gemeenten door het StartersCentrum ontwikkeld en uitgevoerd. Wij zorgen zowel voor het projectmanagement alsook de uitvoering van de projecten.

Hieronder volgt een overzicht van reeds afgeronde projecten. Een beschrijving van projecten die momenteel lopen vindt u hier.

Project

Project Startklaar Noord-Limburg (2020-2021)

Dit programma biedt deelnemers de mogelijkheid om door middel van kennissessies en coaching, pijlsnel en goed voorbereid van start te gaan. “Startklaar 2020″ is een intensief kennisprogramma voor startende zzp’ers, vanuit de praktijk speciaal ontwikkeld, voor het StartersCentrum door TopChange waarbij ervaringsleren en ondernemerscompetenties ontwikkelen voorop staat. Voorwaarden voor deelname zijn woonachtig in Noord-Limburg, het hebben van concrete startplannen en een bedrijf willen starten vanuit een werkeloosheidssituatie.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marcel van Kasteren van het StartersCentrum, per mail mvk@starterscentrum.nl of telefonisch 06-29058304.

Project Startklaar Midden-Limburg (2019)

De voorwaarden voor deelname zijn: men dient woonachtig te zijn in Midden-Limburg, het hebben van concrete startplannen en een bedrijf willen starten vanuit een werkeloosheidssituatie. Dit programma biedt de mogelijkheid om door middel van kennissessies en coaching pijlsnel en goed voorbereid van start te gaan. “Startklaar 2020” is een intensief kennisprogramma voor startende zzp’ers, vanuit de praktijk speciaal ontwikkeld, voor het StartersCentrum door TopChange waarbij ervaringsleren en ondernemerscompetenties ontwikkelen voorop staat.

Project Startklaar Zuid-Limburg (2018)

De voorwaarden voor deelname zijn: men dient woonachtig te zijn in Zuid-Limburg, het hebben van concrete startplannen en een bedrijf willen starten vanuit een werkeloosheidssituatie. Dit programma biedt de mogelijkheid om door middel van kennissessies en coaching pijlsnel en goed voorbereid van start te gaan. “Startklaar 2020” is een intensief kennisprogramma voor startende zzp’ers, vanuit de praktijk speciaal ontwikkeld, voor het StartersCentrum door TopChange waarbij ervaringsleren en ondernemerscompetenties ontwikkelen voorop staat.

Project

45Plös ZZP Limburg 2016 – 2017

In aansluiting op het succesvolle 45Plös project in Zuid-Limburg is op verzoek van de Provincie Limburg het projectgebied opgeschaald naar heel Limburg. De deelnemers zijn 45 jaar of ouder, woonachtig in Limburg en een bedrijf willen starten vanuit een werkeloosheidssituatie? Dit programma bood de mogelijkheid om door middel van kennissessies en coaching pijlsnel en goed voorbereid van start te gaan. In opdracht van de provincie Limburg is er vanuit de praktijk samen met TopChange het kennisprogramma ‘Starten eigen bedrijf’  verder doorontwikkeld, waarbij ervaringsleren en competentie-ontwikkeling voorop staat.

Project

45Plös ZZP ZL (Zuid-Limburg) 2014 – 2016

45 jaar of ouder, woonachtig in Zuid-Limburg en een bedrijf willen starten vanuit een werkeloosheidssituatie? Dit programma bood de mogelijkheid om door middel van kennissessies en coaching pijlsnel en goed voorbereid van start te gaan. In opdracht van de provincie Limburg is er vanuit de praktijk samen met TopChange het kennisprogramma ‘Starten eigen bedrijf’ ontwikkeld, waarbij ervaringsleren voorop staat. Klik hier voor een sfeerimpressie van de eerste slotbijeenkomst. Op 30 juni 2014 werd de Midzomer marketing & Sales dag georganiseerd, klik hier voor een kort beeldverslag. In september vond de derde slotbijeenkomst plaats: het beeldverslag vind je hier. Een impressie van de vierde slotbijeenkomst tref je hier. En de samenvatting van de vijfde en laatste bijeenkomst is hier te vinden. Algemene informatie over het project vind je hier.

Do! Donderberg Onderneemt – Roermond (2014 – 2015)

Startende en gevestigde ondernemers uit de gemeente Roermond kunnen gebruik maken van extra ondersteuning en begeleiding. Gratis oriëntatie-bijeenkomsten, seminars, workshops, micro-financierings- en coachingstrajecten behoren tot de mogelijkheden. Speciaal aandacht wordt geschonken aan de ontwikkeling en stimulering van onder-nemerschap in de wijk Donderberg in Roermond.

Project

Ondernemend Maastricht 2011 – 2012

Startende en gevestigde ondernemers uit Maastricht kunnen gebruik maken van extra ondersteuning en begeleiding. Gratis oriëntatiebijeenkomsten, seminars, workshops, microfinancierings- en coachingstrajecten behoren tot de mogelijkheden.

Project

Project Extensio 2009 – 2012

De Euregio Maas-Rijn strekt zich uit over drie landen en verenigt vijf regio´s: Zuid-Limburg, de Belgische provincies Limburg, Luik, de Duitstalige Gemeenschap en de GründerRegion Aachen, Düren, Euskirchen en Heinsberg.

Het Euregionale netwerk van bedrijfsadviseurs, Extensio, ondersteunt en begeleidt starters en gevestigde ondernemers in het grensoverschrijdend zakendoen. Jaarlijks wordt de Euregionale StartersAward uitgereikt.

Project

Creatief Ondernemerschap 2008 – 2012

De creatieve sector levert een enorme economische impuls en bijdrage aan het vestigingsklimaat van Zuidoost-Nederland. Maar om succesvol te zijn als ondernemer in de creatieve sector zijn naast een geniaal plan of creatieve aanleg ook zakelijke vaardigheden en inzicht van belang. Daarvoor hebben de Kamers van Koophandel Brabant en Limburg een uitgebreid scala aan diensten en producten samengesteld middels het project Creatief Ondernemerschap. Op het platform CreatiefZuid vindt u meer informatie voor ondernemers in de creatieve industrie.