Header

starterskoppen 27 - januari 2020

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Startersevent Roermond 25 maart!

Het eerste Startersevent voor 2020 organiseren wij in Roermond.

Op woensdagavond 25 maart is Businesscentrum de Roerpoort in Roermond (langs de A73) the-place-to-be voor een uitgebreid startersprogramma. Een aantal boeiende sprekers bieden een diversiteit aan startersseminars aan. Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van het programma

Voor dit event versturen wij een 'Startersevent nieuwsbrief special'. Deze wordt begin maart verzonden en dan kun jij je aanmelden. Noteer dus alvast de datum!

---

Facebookgroep In the Picture

In deze nieuwsbrief stellen we een nieuwe Facebookgroep In the Picture voor.die past bij (startende) ondernemers en zzp'ers.

Het is de groep ZZP Limburg vraag en aanbod. Delen van kennis, ervaringen, opdrachten en events in onze provinicie is hun insteek. 

Heb je belangstelling dan moet je wel even lid worden van deze besloten groep. Klik dan HIER!

 

---

Voor de snelle beslissers: neem deel aan de Brilliant Business Awards

Ieder jaar worden er in de Westelijke Mijnstreek ondernemersprijzen uitgereikt. Ook startende ondernemers komen in aanmerking en wel voor de Robijn award. Je kunt jezelf als gestarte ondernemer nomineren of iemand anders kandidaat stellen. Dat kan nog tot 5 februari. Daarna kiest de jury uit een shortlist van 3 de winnaar. Die wordt op 24 maart bekend gemaakt op Maastricht Aachen Airport. Zin in een feestje en kom je uit Beek, Sittard-Geleen of Stein, meld je dan HIER aan. 

---

De Startversterker

De Rabobank heeft een boeiend informatief en nuttig platform voor startende ondernemers of mensen die overwegen te starten: IkGaStarten Hierop vind je een berg aan tips, trucs en nieuwsberichten die je kunnen helpen om je onderneming verder te ontwikkelen. 

Sinds kort introduceert IkGaStarten een nieuwe tool: De Startversterker. Door na te denken over je grote doel, je dreamteam, je topklanten en je strategie voor verdere groei maak je ongetwijfeld stappen als startende ondernemer. Sterk staaltje online meedenken en hij is nog gratis ook: je vindt hem HIER.

---

Het Urencriterium

Voor de meeste zzp'ers is het ieder jaar weer de vraag 'halen we het of halen we het niet?'. Het urencriterium van minimaal 1225 werkuren per kalenderjaar is bepalend voor de ondernemersaftrek: je eerste dik 9000 Euro winst zijn dan belastingvrij. Over het urencriterium gaan veel vragen de ronde. IkGaStarten heeft de belangrijkste op een rijtje gezet: Toch handig om te weten. Deze vragen en de antwoorden vind je HIER.

---

Symposium digitale marketing & finance Zuyd

Zuyd Hogeschool organiseert op donderdagmiddag 13 februari een mini-symposium over de laatste ontwikkelingen en trends in de wereld van automatisering en digitalisering voor professionals in het bedrijfsleven en de overheid. Ontwikkelingen als Artificial Intelligence, chatbots en blockchain: wat betekenen die voor jou als zzp'er?

Wil je er meer van weten dan ben je van harte welkom op dit gratis symposium bij Zuyd in Sittard (Ligne). Voor meer info en aanmelden klik HIER.

---

Start & Growth Diffrnt

Als je als startende & gevestigde ondernemer je ondernemerskwaliteiten & -vaardigheden verder wil ontwikkelen, dan biedt het programma Start & Growth Diffrnt een mogelijkheid om met een bijzondere aanpak hieraan te werken: met de nadruk op persoonlijke coaching, samenwerken en het ecosysteem van je onderneming helpen de organisatoren je verder op weg. 

Als je vanuit de regio Midden-Limburg onderneemt krijg je zelfs speciale korting dankzij een bijdrage van Keyport. Meer weten? Klik dan HIER.

---

Seminars voor starters in februari en maart 2020

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 5 februari en 3 maart

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 12 februari en 10 maart

• Ondernemingsplan schrijven: 19 februari en 17 maart

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 13 februari, 5 maart en 19 maart

• Een goede start met de Belastingdienst: 11 maart

Klik HIER en je kunt je gratis aanmelden voor een of meerdere seminars!

---