Header

starterskoppen 25 - november 2019

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

In deze nieuwsbrief  met onder andere aandacht voor Startersevent in december in Maastricht, Facebookgroep In the Picture, actueel fiscaal nieuws voor starters, 3 interessante bijeenkomsten en het overzicht van onze seminars.

---

Startersevent Maastricht 10 december!

Het laaste Startersevent voor 2019 organiseren wij in Maastricht.

Op dinsdagavond 10 december is het Stadhuis aan de Markt in Maastricht het decor voor een uitgebreid startersprogramma met een aantal boeiende sprekers en een grote verscheidenheid aan seminars.Op dit moment wordt de laatste hard gelegd aan de programmering van dit Startersevent: 

Zodra het programma rond is versturen wij een 'Startersevent nieuwsbrief special' en kun jij je aanmelden. 

---

Facebookgroep In the Picture

Wij zijn gestart met een nieuwe topic: Facebookgroep In the Picture! In elke nieuwsbrief wordt een Limburgse FB-groep beschreven die past bij (startende) ondernemers en zzp'ers.

We starten met een actieve groep: Mindshift - voor toffe zzp'ers in Limburg!. Céline en Patty zijn de beheerders van deze groep. Zoals in de titel al wordt aangegeven richt deze groep zich op zzp'ers in Limburg.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan HIER!

---

Belastingdienst:

20 november deadline aanmelden vernieuwde kleineondernemersregeling

Utrecht, 6 november 2019 - Ondernemers en organisaties met een jaaromzet tot €20.000 die direct per 1 januari 2020 gebruik willen maken van de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR), hebben nog maar een aantal dagen om zich aan te melden. Dit doen zij door het aanmeldformulier in te vullen en per post op te sturen naar de Belastingdienst.

Ondernemers en organisaties die ervoor zorgen dat hun aanmelding uiterlijk 20 november binnen is bij de Belastingdienst, kunnen per 1 januari vrijgesteld zijn van de btw. Dat betekent dat zij geen btw meer in rekening brengen aan klanten, geen btw aftrekken op inkopen en investeringen, niet meer verplicht zijn om facturen voor de btw te versturen en geen btw-aangifte meer doen.

Wie later is met zijn aanmelding, kan nog steeds deelnemen aan de regeling, maar maakt vanaf het eerstvolgende btw-aangiftevak gebruik van de vrijstelling. Een ondernemer die zich bijvoorbeeld op 2 februari aanmeldt voor de KOR, is per 1 april vrijgesteld van de btw.

Kleine ondernemers die voldoen aan de voorwaarden en zich aanmelden voor de nieuwe KOR, doen mee voor een periode van minimaal drie jaar. Tenzij de omzet in één kalenderjaar boven de €20.000 komt. Dan dienen zij zich af te melden voor de regeling en passen ze direct weer de reguliere btw-regels toe. Eenmaal afgemeld, kunnen ondernemers en organisaties drie jaar lang niet meer deelnemen aan de regeling. Daarom is het belangrijk de jaaromzet van tevoren goed in te schatten. Hiervoor ontwikkelde de Belastingdienst een hulpmiddel.

Ga voor meer informatie over de KOR naar www.belastingdienst.nl/kor of bekijk de animatie.

---

Activiteiten in onze (grens) regio

De komende periode zijn er een aantal activiteiten voor (startende ondernemers) in onze regio die wij graag met jullie willen delen.

10e Duits-Nederlandse Handelsdag 

13 november 2019, van 14:00 tot 19:30, locatie Borussia Park in Mönchengladbach.

Op de agenda voor dit event staat het volgende:

• Workshops

• Informatiemarkt

• B2B-Matchmaking

Voor meer informatie en gratis aanmelden klik HIER!

Maastricht Awards 2019

25 november 2019, locatie Stadhuis aan de Markt in Maastricht.

Tijdens deze avond worden 3 Awards uitgereikt:

• Made in Maastricht Award 

• Maastricht Student Entrepreneur Award 

• Hospitality Award 

Voor meer informatie klik HIER!

Ontbijtbijeenkomst Werknemers werven in het buitenland! Hoe doe je dat?

28 november 2019, van 8.00  tot 10.00 uur, locatie Abdij Rolduc in Kerkrade.

Voor deze bijeenkomst zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en gratis aanmelden klik HIER!

---

Seminars voor starters in november en december

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 26 november

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 12 november en 3 december

• Ondernemingsplan schrijven: 19 november en 17 december

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 28 november en 19 december

• Een goede start met de Belastingdienst: 3 december

Klik HIER en je kunt je gratis aanmelden voor een of meerdere seminars!

---