Header

starterskoppen 25 - september 2019

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Startersevent Sittard 26 september bijna vol!

Op donderdagavond 26 september staat ons 8ste Startersevent Limburg gepland in Office á la Carte in Sittard-Geleen. Je kunt er terecht voor een uitgebreid startersprogramma met een aantal boeiende sprekers en een grote verscheidenheid aan seminars. De aanmeldingen stromen als vanouds weer rap binnen: inmiddels zijn er meer dan 90 deelnemers.

We hebben plek voor maximaal 120 deelnemers dus als je nog wilt komen meld je snel aan via deze link Deelname is uiteraard gratis. Dat wil je toch niet missen? 

---

Prinsjesdag 2019

Op Prinsjesdag - de derde dinsdag in september - spreekt de Koning in de Ridderzaal de Troonrede uit. In de troonrede schetst de regering hoe het gaat met Nederland en wat de belangrijkste plannen van de regering zijn voor het komende jaar. Later op de dag gaat de minister van Financiën naar de Tweede Kamer. Daar overhandigt hij aan de voorzitter van de Tweede Kamer de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor het volgend jaar. Daarin staat hoe de regering aan het geld denkt te komen om de voorgenomen plannen uit te voeren en hoeveel geld voor elk plan beschikbaar is.

Nieuwsgierig geworden? Op het Ondernemingsplein staat het overzicht van alle maatregelen en de gevolgen voor de zzp’er, mkb’er of andere ondernemers. Voor meer informatie klik HIER!

---

Van KOR naar OVOB: de Kleine OndernemersRegeling verandert

Vanaf 1 januari 2020 verandert de Kleine OndernemersRegeling voor de BTW. Tot nu toe kreeg je via de oude KOR 'korting' als je totale aan te geven BTW bedrag beneden de € 1.883 bleef op jaarbasis. Deze regel vervalt in het nieuwe jaar. In plaats daarvan komt de Omzet gerelateerde Vrijstelling van OmzetBelasting (de 'OVOB' in belastingjargon), Deze houdt kort gezegd in dat tot een maximale jaaromzet van € 20.000 je ervoor kunt kiezen om vrijgesteld te worden van BTW of niet. Maak je er gebruik van, dan hoef je geen BTW in rekening te brengen en word je vrijgesteld van de aangifteplicht per kwartaal. Nadeel is wel dat je geen BTW meer kunt terugvragen over je investeringen en kosten. De regel is dus niet voor iedereen even voordelig. Meer weten, kijk dan HIER of maak een afspraak met een van onze ondernemersadviseurs.

---

BIG-nummer vermelden

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een Nederlands register waarin het basisberoep is opgenomen van professionals in een aantal beroepsgroepen in de gezondheidszorg. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Iedereen kan het BIG-register raadplegen. 

Vanaf 1 juli 2020 verandert er iets voor deze BIG geregistreerden. Zij  moeten hun BIG-nummer dan actief bekend maken op hun website, onder emailberichten, etc.. Dat geldt natuurlijk ook voor de zzp'ers die BIG-geregistreerd zijn. Meer weten? Kijk dan HIER

---

Zelfstandigenaftrek omlaag

Vandaag (Prinsjesdag) is bekend geworden dat de Zelfstandigenaftrek omlaag gaat en wel met € 250 per jaar.. Dat betekent dat zzp'ers die voldoen aan het urencriterium volgend jaar nog maar maximaal € 7.030 mogen aftrekken. In de praktijk merken zelfstandigen hier in 2020 niets van omdat de arbeidskorting wordt verhoogd. De komende jaren heeft dat natuurlijk wel gevolgen want de verlaging met € 250 gaat door tot 2028 (dan zou die € 5.000 bedragen). Niet iedereen is daar even blij mee want de langetermijnvisie van deze verlaging ontbreekt. Zie ook HIER

---

Killer elevator pitch

De elevator pitch is een korte, overtuigende presentatie van max 2 minuten waarmee je mensen enthousiast maakt over je bedrijf. Zo'n pitch valt prima thuis voor te bereiden. Handig als je hem paraat hebt op het moment dat je je verhaal mag vertellen voor potentiële klanten. Je kunt immers maar een keer een eerste indruk maken.

Op het Rabobank platform Ik ga starten zijn een aantal handige tips te vinden inclusiief een paar mooie voorbeelden. Kijk maar eens HIER

---

Zelf boekhouden met Moneybird?

Dat kan, zelfs als je weinig boekhoudkennis hebt.

Je kunt prima je eigen boekhouding bijhouden zolang je wel maar weet wat je moet doen. Peggy Peerboom (Moneybird Expert) leert je in een praktische workshop hoe je zelf je boekhouding kunt bijhouden in een eenvoudig systeem.Met Moneybird kun je een groot gedeelte van je administratie automatiseren, waardoor je minder tijd kwijt bent en zelfs met plezier je boekhouding doet. Je maakt er offertes en facturen mee, boekt je inkoopfacturen in en kan je banktransacties koppelen.

Na de workshop kun je met meer kennis en vertrouwen je eigen boekhouding doen en besparen op de kosten van een boekhouder. Maak kennis met Peggy en Moneybird in een GRATIS online webinar op dinsdag 24 september om 13.00 uur. Kun je dan niet? Meld je dan toch aan, dan krijg je een opname in je mailbox. https://officesupportlimburg.nl/webinar/.  Meer informatie en aanmelden voor een workshop klik HIER! 

---

Seminars voor starters in september en oktober

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 2 oktober

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 9 oktober

• Ondernemingsplan schrijven: 24 september en 23 oktober

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 26 september, 3 en 24 en 31 oktober

• Een goede start met de Belastingdienst: 9 oktober

Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---