Header

starterskoppen 24 - augustus 2019

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

In deze nieuwsbrief  met onder andere aandacht voor Startersevent in september in Sittard, het starten door bedrijfsovername en lokale nieuwtjes, Limburg Bevrijd(t) en het overzicht van onze seminars.

---

Startersevent Sittard 26 september!

Ook dit najaar organiseren wij weer een Startersevent en wel in Sittard.

Op donderdagavond 26 september is Office á la Carte het decor voor een uitgebreid startersprogramma met een aantal boeiende sprekers en een grote verscheidenheid aan seminars.Op dit moment wordt hard gewerkt aan de programmering van dit Startersevent: 

Zodra het programma rond is versturen wij een 'Startersevent nieuwsbrief special' en kun jij je aanmelden. 

---

Starten door bedrijfsovername!

Heb je plannen om te starten dan behoort bedrijfsovername tot een van de mogelijkheden. Ook als je net gestart bent en je wilt versneld groeien. Er zijn vele mogelijkheden om een bedrijf over te nemen maar ook hier "Een goede voorbereiding is het halve werk".  Is het iets voor jou? Lees dan meer op de website van de KVK en Ik ga starten.

---

Overzicht digitale markten voor bedrijfsovername

De verkoop van een bedrijf in het MKB loopt vaak via bepaalde lijnen. Grofweg wordt door de verkoper de volgende lijn gevolgd: Familie, personeel, collega-ondernemer, derden en de online databanken. De eerste 3 gaan vaak via het informele netwerk. Er wordt veelal gebruik gemaakt van de eigen accountant of een specialist bedrijfsovername. Alles zelf regelen wordt meestal niet geadviseerd. Met name vanwege de financiële, fiscale en juridische aspecten die een onderdeel uit maken van de overname.  

Wij hebben een aantal van online databaken verzameld: 

• Bedrijventekoop.nl

• Bedrijfsovernameplein.nl

• Bedrijfsovernameregister

• Webshopovername.nl

• Horecahuis Limburg

• Zuidveste Horecamakelaars

• Horecatotaal Makelaars

• Horeca Advies Zuid

---

Limburg bevrijd(t)

Hierbij een oproep in het kader van 75 jaar bevrijding Limburg.

Het bedrijf BadDice werkt momenteel aan een app voor de 75 jaar bevrijding. Dit project is door de provincie Limburg uitgeroepen tot een van de twee uitzonderlijke projecten.
Zij gaan een overkoepelende app maken die te gebruiken is voor heel Limburg. Spelers gaan gezamenlijk Limburg opnieuw bevrijden door dingen te verzamelen, quizzen te voltooien en in te checken bij de activiteiten die worden georganiseerd voor de 75 jaar bevrijding in Limburg. De inhoud van de app bestaat volledig uit door derden aangeleverde informatie. Zij zijn nog steeds opzoek naar informatie om de app mee te vullen en roepen daarvoor ook de hulp in van de lezers van deze nieuwsbrief.
Help jij mee of ken jij mensen die willen meehelpen? Lees dan deze PDF documenten. Het document Limburg bevrijd(t) legt de app heel overzichtelijk uit en het document aanleveren informatie geeft nadere info over welke data we precies nodig is en hoe dit kan worden aangeleverd.

De website van het project is: www.limburgbevrijd.nl.

Op zaterdag 24 augustus vindt de lancering van de app plaats in Carbon6 in Heerlen. Gé Reinders komt samen met Ylka Kolken een aantal prachtige liedjes vertolken. Vier gastsprekers komen discussiëren over oorlog en vrijheid. Tevens een poëtische samenwerking tussen de eerste jeugd-stadsdichter van Limburg en de huidige jeugd-stadsdichteres van Heerlen.
Het evenement begint om 13:00 uur. Vanwege het beperkte aantal plaatsen, verzoeken wij tot aanmelding via: www.limburgbevrijd.nl/lancering 

---

Ter overname aangeboden:

Daarnaast wordt het StartersCentrum ook regelmatig gevraagd of zij kandidaten hebben om een bedrijf over te nemen of dat een starter op zoek is naar een bedrijf dat ter overname wordt aangeboden. Hieronder een actueel aanbod.

• Een bloemisterij gelegen in de winkelstraat in Parkstad

• Een natuursteenbedrijf gelegen in Zuid-Limburg

• Bedrijf in het verkopen van  woondecoraties en geven van creatieve workshops in Parkstad

• Bedrijf in innovatieve dakbedekking in Limburg. 

Voor meer info kan per mail contact worden opgenomen met Ger Smith (gs@starterscentrum.nl) van het StartersCentrum. 

---

Activiteiten in de Limburg

De komende periode zijn er een aantal activiteiten voor startende ondernemers in onze regio die wij graag met jullie willen delen.

Ondernemerscafé Roermond

Thema: Je ambitie realiseren

5 september 2019 van 18:45 tot 22 uur in Foroxity Roermond

Hoe kun je jouw bedrijf slimmer organiseren om je ambitie te realiseren? Hoe bepaal en formuleer je een duidelijke ambitie? En welke concrete stappen onderneem je om die ambitie te bereiken? Jean-Paul Urlings (BizzDom) en Pedro Nijsen (Vandaag) begeleiden je op deze avond op het pad naar je ambitie. Zij hanteren hiervoor een methode die  al succesvol op veel bedrijven is toegepast. Een aantal lokale ondernemers die deze methode hebben toegepast zullen toelichten wat het hen heeft gebracht. Na deze avond kun je meteen aan de slag, met de methode die voor iedereen beschikbaar is! Meld je voor 29 augustus gratis aan via: economie@roermond.nl

Groeibriljant Event 2019 Leudal

18 september 2019  van 13.30 tot 21.30 uur in Leudal

Het Groeibriljant Event wordt georganiseerd voor bedrijven jonger dan 5 jaar. Het event is gratis toegankelijk voor jonge ondernemers uit Leudal en voor degenen die bij hen betrokken zijn. Wil jij aanwezig zijn bij de uitreiking? Meld je dan aan vóór 12 september. Voor meer informatie en aanmelden klik HIER!

Maastricht Awards 2019

25 november 2019, locatie SNS De Ruimte in het Eiffelgebouw, Maastricht

Vanaf 1 juli tot 15 oktober 2019 kan men zich aanmelden voor een van 3 volgende  Awards:

• Made in Maastricht Award  

• Maastricht Student Entrepreneur Award 

• Hospitality Award 

Voor meer informatie en aanmelden klik HIER!

Landelijk: CSU Innovatie Award 2019

Ben jij die student, start-up of jonge ondernemer met een innovatief en/of impactvol idee of concept voor de facilitaire branche? Meld je dan aan voor de CSU Innovatie Award. Inschrijven kan tot en met 11 september via de website.

---

Seminars voor starters in augustus en september

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 13 augustus en 10 september

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 20 augustus en 17 september

• Ondernemingsplan schrijven: 27 augustus en 24 september

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 29 augustus, 5 en 26 september

• Een goede start met de Belastingdienst: 21 augustus

Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---