Header

starterskoppen 23 - mei 2019

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

In deze nieuwsbrief aandacht voor de digitale ZZP markt en de GIG economy.

Hebben wij nog bemiddelaars nodig? Hoe kom ik aan mijn opdrachten? Waar kan ik opdrachten plaatsen? Zijn de digitale markten en platforums iets voor mij? Vragen waarvan de antwoorden worden bepaald door de digitale ontwikkelingen.

Verder natuurlijk ons StartersEvent van 23 mei en het overzicht van onze seminars

---

Startersevent Heerlen 23 mei C-mill 

Er zijn nog enkele plekken vrij!

Op donderdagavond 23 mei is bedrijventerrein C-mill het decor voor een uitgebreid startersprogramma met een aantal boeiende sprekers en een grote verscheidenheid aan seminars. Voor meer info en gratis aanmelden klik HIER!

---

De platformeconomie voor ZZP'ers?

Met de titel: "6 voorspellingen over de interim-markt en platformen in 2019: ‘Zelfstandigen gaan samen concurrentie aan met MKB’" delen een 6-tal experts hun visie over deze dynamische markt waar vraag en aanbod van ZZP'ers elkaar digitaal vindt.

Ook de ING ziet een steeds grotere markt ontstaan waar vraag en aanbod van en voor ZZP'ers digitaal tot stand komt. Lees het artikel: ING verwacht tot 1 miljoen extra zzp'ers door platformeconomie. 

Nieuwe ontwikkelingen en trends die in de VS ontstaan zien we na enige tijd ook in Europa opkomen en doorgroeien. Tijdelijke inhuur wordt steeds meer de norm. Lees hiervoor het volgende artikel: Gig economy: geen vaste banen, maar losse klusjes

Veel leesplezier.

---

Overzicht digitale markten voor ZZP'ers en freelancers

Steeds meer en vaker worden opdrachten online binnengehaald. Dit is een duidelijke stijgende trend. De ons-kent-ons wereld en de fysieke netwerken blijven bestaan. Voor een aantal opdrachten kun je niet zonder deze netwerken en de daarbij behorende gunfactor. De digitale trend gaat alleen maar door. Via deze digitale markten jij jouw eigen (deel)opdrachten plaatsen of opzoek gaan naar andere zzp'ers, nationaal en internationaal.

Wij hebben een aantal van deze online markten verzameld: 

• Freelancer

• Werkspot

• Hoofdkraan

• Freelance

• Twago

• Marktplaats

• Indeed

• LinkedIn Profinder

• Werksite

• Banenpleinlimburg

• Jellow

• JellowZorg

• Nationale Hulpgids 

---

Ga goed van start als ZZP'er / Freelancer!

Ben jij ook voor de Belastingdienst ondernemer? Een vraag waar vele ZZP'ers tegen aanlopen. Om een antwoord te krijgen op deze vraag heeft de Belastingdienst een digitale tool ontwikkeld. Aan de hand van een aantal vragen krijg je een indicatie of je wel of geen ondernemer bent voor de Inkomstenbelasting. Of dat de inkomsten kunnen worden gezien als inkomsten uit loondienstbetrekking of resultaat uit overige werkzaamheden (ROW). Deze tool, de OndernemersCheck kun je HIER vinden.

Daarnaast kom je nog een aantal andere zaken tegen waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan het uurtarief, algemene voorwaarden, marketingplan, verzekeringen, financieel plan etc. Voor meer informatie hierbij een 3-tal websites die jou helpen om succesvol te gaan ondernemen.

Het Ondernemersplein van de Rijksoverheid, Ik ga Starten van de Rabobank en het platform voor ZZP'ers  Ik word ZZPer. Een goed voorbereiding is het halve werk!

---

Als ZZP'er ervaring en kennis opdoen bij een collega ondernemer in de EU? Ja, dat kan!

Denkt jij erover na om een eigen bedrijf te beginnen, of je hebt dat onlangs gedaan?  
Of ben je al succesvol bezig met jouw bedrijf en zit je te denken om uit te breiden naar nieuwe markten, of wil je nieuwe ideeën opdoen?   
Zo ja, dan kan het Erasmusprogramma iets voor jouw zijn!  

Het StartersCentrum heeft contact met de lokale aanspreekpunten van dit programma. Wil je meer weten kijk dan HIER of neem met ons contact op.

---

Seminars voor starters in juni en juli 2019

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 5 juni en 25 juni

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 12 juni en 2 juli

• Ondernemingsplan schrijven: 19 juni en 9 juli

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 6 en 13 juni, 4 en 11 juli

• Een goede start met de Belastingdienst: 26 juni

Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---