Header

starterskoppen 22 - maart 2019

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Startersevent Heerlen 23 mei C-mill

Ook dit voorjaar organiseren wij weer een Startersevent en wel in Heerlen.

Op donderdagavond 23 mei is bedrijventerrein C-mill het decor voor een uitgebreid startersprogramma met een aantal boeiende sprekers en een grote verscheidenheid aan seminars.Op dit moment wordt hard gewerkt aan de programmering van dit Startersevent: 

Zodra het programma rond is versturen wij een 'Startersevent nieuwsbrief special' en kun jij je aanmelden. Dat zal medio april zijn.

---

Plannen voor nieuwe KOR in 2020

De Belastingdienst heeft concrete plannen om de kleine-ondernemersregeling (KOR) voor de omzetbelasting per 2020 te wijzigen. Het komt erop neer dat kleine ondernemers met minder dan € 20.000 omzet per jaar ervoor kunnen kiezen om vrijgesteld te worden van BTW. Je hoeft dan geen aangifte meer te doen maar kunt ook geen BTW meer terugvragen over je investeringen.

Zie HIER voor de details.

---

Medewerking gevraagd

Fontys Hogeschool Marketing & Management heeft ons gevraagd mee te werken aan een onderzoek naar de wensen en behoeften van startende ondernemers op het gebied van ondersteuning bij marketing en reclame. De resultaten moeten er toe leiden dat marketing toegankelijker wordt voor starters. Ben je startende ondernemer en wil je hier graag een bijdrage aan leveren, neem dan even 5 minuten de tijd om de vragelijst in te vullen. In naam van de toegepaste wetenschap en initiatiefneemster Truke Knelissen alvast bedankt!

Je vindt de vragenlijst HIER

---

Aangiftetijd inkomstenbelasting

Voor veel ondernemers behoort het tot de minder leuke kant van het ondernemerschap: aangifte doen. Toch hoort het bij het 'vak' en wordt het tegenwoordig door de Belastingdienst (een stuk) makkelijker gemaakt. Een aantal 'particuliere' gegevens zijn al van tevoren ingevuld zoals bank- en hypotheekgegevens, loondienstinkomsten en eventuele uitkeringen en/of pensioenen. 't Is verstandig om die gegevens even te controleren.

De prestaties van je onderneming zijn uiteraard nog niet bekend. Afhankelijk van je status dien je het financiele resultaat van je ondernemersactiviteiten op te geven als 'winst uit onderneming' of 'resultaat uit overige werkzaamheden'. Voor het verschil hanteert de belastingdienst een lijst met eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen als iemand met 'winst uit onderneming'. Die vind je HIER. Voldoe je daaraan plus aan het urencriterium (minimaal 1225u / jaar), dan heb je recht op ondernemersaftrek. Wel zo voordelig!

De aangifte voor ondernemers moet net als voor particulieren binnen zijn voor 1 mei, tenzij je uitstel aanvraagt. 

---

De EU investeert in internationaal ondernemen voor starters

De EU & Brussel lijken zo ver weg voor startende ondernemers. Toch geldt ook hier het gezegde 'onbekend maakt onbemind'. Al 10 jaar lang loopt het Erasmus uitwisselingsprogramma voor jonge ondernemers in de Europese Unie. Het biedt nieuwe en aspirant ondernemers de kans ervaring op te doen bij een ervaren ondernemer in een ander EU-land. Zo biedt dit Erasmusprogramma de mogelijkheid om maximaal 6 maanden mee te lopen bij zo'n buitenlandse ondernming. Je krijgt een vergoeding voor kost- en inwoning en doet zo een schat aan ondernemerservaring op in een andere markt & omgeving.

Wij staan in contact met de lokale aanspreekpunten van dit programma. Wil je meer weten kijk dan HIER of neem met ons contact op.

---

Seminars voor starters in maart, april en mei 2019

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 26 maart en 7 mei

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 9 april en 14 mei

• Ondernemingsplan schrijven: 2 en 16 april

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 11 en 18 april, 9 en 23 mei

• Een goede start met de Belastingdienst: 8 mei

Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---