Header

starterskoppen 1 - juni 2016 

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

Van Starter tot Starter!

Karin Majkowski is dit voorjaar gestart met ‘YOU!Students’ (http://you-students.com/) , een eigen onderneming voor studentenbegeleiding. Vanuit Maastricht helpt zij studenten bij het maken van scripties, het organiseren van hun studie en het voorbereiden op tentamens. Haar startproces doet zij uit de doeken in de rubriek  'Van Starter tot Starter!' in Limburg Zaken. Leerzaam en openhartig!

Lees hier meer

---

ZZP-event Maastricht - maandag 27 juni

De Kamer van Koophandel organiseert voor het eerst sinds enige tijd weer een netwerkbijeenkomst voor zzp’ers in Limburg en wel het ZZP-event in Maastricht op maandag 27 juni (17.30-22u). Zelfstandige ondernemers kunnen hier inspiratie opdoen rondom de thema’s ‘klanten vinden’ en ‘samenwerken’. Met o.a. auteur Jos Burgers (‘No budget marketing’) en superbrainstormer Erik Peekel is er een aantrekkelijk programma samengesteld. Deelname is gratis, aanmelden verplicht via deze link 

---

45+ Programma voor startende ZZP’ers – wie is de 100ste?

Het StartersCentrum is met hulp van de provincie Limburg sinds 2014 verantwoordelijk voor een aantal projecten om 45-plussers, die een eigen onderneming willen starten vanuit een werkloosheidssituatie, extra te ondersteunen. Via een praktisch & interactief opleidingsprogramma leren deelnemers een goede start te maken met een eigen verdienmodel en passende aanpak. Inmiddels hebben meer dan 150 aspirant zzp’ers hieraan deelgenomen en zijn er 99 gestart. Afgelopen week rondden 12 deelnemers de training "Starten eigen bedrijf" af in Sittard (zie foto). Ook dit najaar is er een nieuw programma en er is nog plek. Meer info op http://www.starterscentrum.nl/lopende-startersprojecten/ en aanmelden kan via een afspraak met een van de ondernemersadviseurs (klik hier).

---

Seminar Goede start met de Belastingdienst - ook in zomermaanden

Als je een bedrijf start, moet je direct veel zaken goed regelen. De Belastingdienst helpt je daarbij. Tijdens dit seminar wordt verteld wat er op belastinggebied op je afkomt bij het starten van een eigen bedrijf. Zo krijg je informatie over bijvoorbeeld de BTW en de inkomstenbelasting, maar ook over de belangrijkste fiscale regelingen die voor jou gelden. Ook DBA-overeenkomsten komen aan de orde. Het seminar met de Belastingdienst wordt georganiseerd in samenwerking met het StartersCentrum en de Kamer van Koophandel.

Op 22 juni (13.30-16.30u) kun je terecht op het Ondernemersplein in Roermond en op 13 juli (13.30-16.30u) op bedrijventerrrein C-mill in Heerlen.

Aanmelden klik hier

---

KvK & StartersCentrum bundelen krachten - landelijke Startersdag 2016 - zaterdag 5 november

Ook in 2016 wordt er weer een Startersdag georganiseerd. Dat is op de eerste zaterdag (5) in november. De Kamer van Koophandel organiseerde de laatste Startersdag in 2013 in Limburg. De jaren daarna koos de Kamer voor Eindhoven. Dat was de reden dat het StartersCentrum eigen Startersdagen Limburg organiseerde in onze provincie.

Zo werden er met groot succes in 2015 twee startersdagen georganiseerd in Heerlen en in Roermond. Deze werden bezocht door meer dan 800 personen. De waardering was groot. Naast diverse interessante workshops voor pas gestarte ondernemers en mensen die zich oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap was er een uitgebreide informatiemarkt waar verschillende organisaties en banken zich presenteerden: allemaal partijen die van waarde kunnen zijn voor startende ondernemers.

Het StartersCentrum en de Kamer van Koophandel zijn van plan om dit jaar weer een gezamenlijke Startersdag te organiseren. Da's goed nieuws voor de aspirant starters in Limburg. Plannen zijn nog in ontwikkeling maar de datum kunnen jullie alvast noteren.

Meer info vanaf september op www.startersdaglimburg.nl.

---

Spreekuren Ondernemersklankbord

in Limburg

Het Ondernemersklankbord is een non-profit organisatie van ervaren MKB-ondernemers. Als ondernemer / zzp'er hoef je niet alles zelf te ontdekken. Af en toe klankborden met een ervaren professional kan je verder helpen. Het Ondernemersklanbord stelt die diensten beschikbaar. Het regioteam in Limburg organiseert wekelijks spreekuren in Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Venlo & Weert. Meer weten? Klik hier

---

StartersCentrum Limburg

De Stichting StartersCentrum Limburg is HET aanspreekpunt voor startende ondernemers in Limburg. De activiteiten van de stichting bestaan uit voorlichting, persoonlijk advies en ondersteuning bij het opzetten en starten van een eigen bedrijf.

Het StartersCentrum is een samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners. Voor starters en ondernemers uit de partner-gemeenten is onze dienstverlening gratis. Ook deelnemers van projecten van het StartersCentrum kunnen hieraan kosteloos deelnemen.

Persoonlijk, praktisch, deskundig en laagdrempelig helpen wij starters op weg vanuit een publieke rol. U vindt ons in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen & Roermond. Meer info op www.starterscentrum.nl

---