Header

starterskoppen 21 - januari 2019

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Startersevent Roermond 7 februari Roerpoort

Nauwelijks tijd om na te genieten van het zeer geslaagde Startersevent in Maastricht op 13 december jongstleden want het volgende event dient zich al weer aan.

Op donderdagavond 7 februari is Roermond aan de beurt. Plaats van handeling is deze keer het Business Center Roerpoort aan de rand van Roermond. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de programmering van dit Startersevent: 12 boeiende sprekers met een grote verscheidenheid aan seminars.

Het programma is bijna rond. In de week van 14 januari wordt de Startersevent nieuwsbrief special verstuurd en kun jij je aanmelden.

---

Belastingplannen 2019: gegoochel met cijfers & tarieven

De Belastingdienst komt met een nieuw pakket Belastingen 2019. Een aantal tarieven gaan vanaf 1 januari al omlaag en de heffingskortingen omhoog. Werken en ondernemen zou dus lonender moeten worden. Belangrijkste wijziging voor de inkomstenbelasting is het invoeren van het tweeschijvenstelsel. Het tarief in de tweede en derde schijf daalt met 2,75%. Dat zouden veel zzp'ers moeten gaan merken.

Meer weten? Voor de details zie HIER

Wil je weten wat dat voor jou zou kunnen betekenen, maak dan een afspraak met een van de adviseurs van het StartersCentrum.

---

Belastingdienst: nieuw BTW-nummer voor eenmanszaken

Alle eenmanszaken krijgen dit jaar nog een nieuw BTW-nummer. Daarmee voldoet de Belastingdienst aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om te komen met een alternatief voor het huidige nummer, dat het burgerservicenummer (BSN) bevat. En dat mag niet meer in verband met het risico rond identiteitsfraude. Je kunt als zzp'er dus (digitale) post verwachten dit jaar over deze kwestie. Bestel dus niet te veel briefpapier met je huidige BTW-nummer. Dat verandert binnenkort.

 Meer weten? Voor de details zie HIER 

---

Seminars voor starters in  januari & februari 2019

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor de komende maanden zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Start je eigen bedrijf: 15 januari en 6 februari

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 22 januari en 13 februari

• Ondernemingsplan schrijven: 29 januari en 20 februari

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 17 en 24 januari, 14 en 21 februari

• Een goede start met de Belastingdienst: 16 januari en 13 maart

Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---