Header

starterskoppen 18 - september 2018

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Netwerken in de regio!

In elke regio zijn organisaties actief met het organiseren van netwerkbijeenkomsten. Deze zijn ook zeer interessant voor starters. We noemen er enkele:

Open coffee Sittard-Geleen 

Open coffee Parkstad

Open coffee Midden-Limburg

Open coffee Maastricht

045netwerken

JBS Limburg

Maar er zijn ook lokale initiatieven zoals het Groeibriljant Event op 19 september in Leudal.

---

Ondernemen in de EU-regio

Steeds vaker ontdekken starters ook de mogelijkheid van ondernemen in de EU-regio. Het kan zijn dat je als ondernemer vanuit Nederland je activiteiten uitvoert of dat je verhuist naar bv België en in Nederland als ondernemer actief wilt blijven. Zo zijn er diverse scenario's te bedenken. Je krijgt dan vaak als ondernemer met verschillende wetgevingen te maken. Het kan gaan over fiscale zaken maar ook het sociaal-verzekeringsrecht.of de vraag of er een vergunningsplicht is voor de uitvoering van de werkzaamheden etc. Om je alvast voor te bereiden zijn hier 2 interessante websites:

Het GrenzInfoPunkt

Het Grensinfopunt

---

Startersdag Limburg in Sittard

Op 18 september organiseren wij de Startersdag Limburg in Sittard. Een avond met keuze uit 10 verschillende workhops van elk 45 minuten. Goede sprekers die je verder helpen bij het realiseren van jouw eigen droom: een goed lopend eigen bedrijf. Succesvol starten begint hier! 

Er zijn nog slechts enkele plekken vrij. Voor meer info ga naar de website!

 

De Startersdag Limburg is mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.

---

De BBZ-regeling

Zowel als starter als gevestigd ondernemer is dit een regeling die je mogelijk kan helpen. De Bbz-regeling bestaat uit een inkomensaanvulling en/of kredietondersteuning.

Wanneer je een bedrijf wilt starten (ook vanuit de WW) kan onder bepaalde voorwaarden een beroep worden gedaan op deze regeling. Ben je al ondernemer en het bedrijf loopt even niet goed, maar is in de kern wel levensvatbaar, dan kan ook in deze situatie onder bepaalde voorwaarden een beroep worden gedaan op de BBZ-regling

Kortom, in beide situatie gaat het om een onderneming die in de kern levensvatbaar is. Wil je meer weten neem dan contact op met de afdeling van jouw woongemeente die belast is met de uitvoering van de BBZ-regeling. Je kunt ook contact opnemen met het StartersCentrum. 

Meer info vind je op de website van het Ondernemersplein.nl en wel HIER 

---

Kennis tanken in de herfst: onze seminars voor starters in oktober en november 

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Onderzoek wijst uit dat er 30% minder stoppers zijn naar 5 jaar. Elk maand organiseren wij in Limburg GRATIS seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Je kunt je  aanmelden voor volgende bijeenkomsten:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 13 en 20 september, 11 en 18 oktober, 8 en 15 november

• Een goede start met de Belastingdienst: 24 oktober

• Start je eigen bedrijf: 3 oktober en 6 november

• Starten als freelancer / zzp'er: 10 oktober en 13 november

• Ondernemingsplan schrijven: 18 september, 24 oktober en 20 november

 Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---

Het delen van deze nieuwsbrief op Facebook, Twitter en/of LinkedIn wordt zeer gewaardeerd.