Header

starterskoppen 17 - juli 2018

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Boekhouden zelf doen of uitbesteden?

Tellow, Moneybird, MoneyMonk, E-Boekhouden, Yuki, Acumulus, SnelStart: online boekhoudpakketten voor zzp'ers zijn er tegenwoordig te over. Maar wat is nu het voordeel en nadeel van online boekhouden? En hoe maak je een goede keuze? Grote voordeel is dat ze bijna allemaal in de cloud werken: je hebt dus overal je boekhouding bij de hand als je toegang tot internet hebt. De meeste pakketten zijn zeer gebruiksvriendelijk opgezet: je kunt er vaak automatisch je btw aangifte mee doen. Zo bespaar je kosten van een boekhouder. Heb je echter onvoldoende kennis van zaken dan kun je een boekhouder inschakelen voor controle en advies. Een andere rol dus maar wel zo efficiënt.

Voor het vergelijken van dergelijke pakketten kun je op diverse sites terecht zoals HIER Kijk ook naar de reviews en vraag om je heen bij collega zzp'ers hoe zij het aanpakken. 

---

28 augustus Nederlands-Duitse Consultdag


De IHK Aachen organiseert in samenwerking met het StartersCentrum Limburg en het Grensinfopunt Aken-Eurode de Nederlands-Duitse Consultdagen. Hier kunnen starters en ondernemers uit Nederland en Duitsland terecht met vragen over grensoverschrijdend zakendoen zoals het oprichten van een onderneming, het belastingsysteem en het zoeken en vinden van partners en afnemers van producten & diensten. Deze consultgesprekken zijn gratis. De bijeenkomst wordt gehouden in het Eurode Business Center op de grens tussen Kerkrade en Aken. Voor meer informatie en aanmelden. https://www.aachen.ihk.de/international.

---

StartersCentrum gaat op haar strepen staan

Sinds de ontkoppeling van de Kamer van Koophandel in 2014 helpen wij in opdracht van een groot aantal gemeenten in Limburg startende ondernemers op weg. Jaar in jaar uit maken steeds meer inwoners daar gebruik van. Zo ook klanten uit niet deelnemende gemeenten. Vorig jaar was dat zelfs 17%.

Om dat enigszins in goede banen te leiden en recht te doen aan de keuze van onze vaste partners (alle Zuid-Limburgse gemeenten minus Onderbanken plus de gemeenten Roermond en Leudal in Midden-Limburg) hebben wij onze voorwaarden per 1 juli aangescherpt. Voor de adviesgesprekken zijn alleen starters, zpp'ers, ondernemers en inwoners welkom uit gemeenten die het StartersCentrum subsidiëren (zie hierboven). Onze seminars en overige bijeenkomsten staan nog steeds open voor iedereen in Limburg. Zie verder ons persbericht

---

Wetswijzigingen per 1 juli

Ook voor zpp'ers verandert er per 1 juli het een en ander. Enkele voorbeelden zijn:

De wijziging in de reisbranche met betrekking tot  pakketreizen. Dit is van belang voor ondernemers in de reisbranche, omdat er verschillende verplichtingen zijn bij een pakketreis en gekoppeld reisarrangement.

De knderopvang krijgt regels voor de administratie van personeel  en de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ondernemers met personeel en de ARBO dienstverlener sluiten onderling een verplicht basiscontract af waarvoor  minimumeisen gelden.

Meer info vind je op de website van het Ondernemersplein.nl en wel HIER 

---

Trends in Nederland in 2018

Het CBS staat bekend om haar statistische cijfers. Wij gaan dit steeds meer 'Big Data' noemen. Met de gegevens die zij verzamelen kun je ook trends mee waarnemen. Starters, zzp'ers en ondernemers kunnen hier hun voordeel uithalen. Hun jaarlijkse trendrapportage bevat veel waardevolle informatie die je voor je eigen marketing prima kunt gebruiken. Want hoe beter je je doelgroep kent, des te succesvoller je kunt ondernemen.

Lees de nieuwe trends HIER

---

Netwerk test jezelf

De Rabobank heeft een mooie testtool ontwikkeld waarmee je tips en suggesties krijgt over netwerken. Die is te vinden op het platform Ik ga starten. Bovendien kun je daar terecht voor nog meer handige starttools als een model ondernemingsplan, white papers over diverse onderwerpen en veel starterservaringen. Ga voor de netwerktool en de rest naar HIER

---

Welkom Gemeente Leudal!

Vanaf 1 april 2018 is de gemeente Leudal toegetreden als partner van het StartersCentrum. Daarmee krijgen inwoners uit Midden-Limburg steeds meer toegang tot de diensten van het StartersCentrum. Roermond is namelijk ook al jarenlang een vaste partner. Leudal is met ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en circa 165 km2 een van de grootste Limburgse gemeenten. Een welkome aanvulling dus! De komende periode wordt via Facebook hier extra aandacht aanbesteed. 

Dus woon je in deze gemeente en heb je ambities om te gaan ondernemen? Of heb je de afgelopen jaren je eigen bedrijf gestart in Leudal? Dan kan StartUp Leudal jou en jouw onderneming hierbij helpen! Zie ook www.startupleudal.nl

---

Kennis tanken in de zomer: onze seminars voor starters in juli en augustus 

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Onderzoek wijst uit dat er 30% minder stoppers zijn naar 5 jaar. Elk maand organiseren wij in Limburg GRATIS seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Je kunt je  aanmelden voor volgende bijeenkomsten:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 12 en 19 juli, 9 en 16 augustus

• Een goede start met de Belastingdienst: 22 augustus

• Start je eigen bedrijf: 14 augustus

• Starten als freelancer / zzp'er: 10 juli en 21 augustus

• Ondernemingsplan schrijven: 17 juli en 28 augustus

 Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---

Het delen van deze nieuwsbrief op Facebook, Twitter en/of LinkedIn wordt zeer gewaardeerd.