Header

starterskoppen 16 - februari 2018

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Business Roadmaps voor zzp'ers met groeiambitie in Midden-Limburg

Zzp'ers en MKB'ers uit het Keyport-gebied in Midden-Limburg kunnen in 2018 gebruik maken van het Business Roadmaps programma. Gedurende 5 maanden ga je met 10 collega ondernemers aan de slag om de groeiplannen van je eigen bedrijf te concretiseren in een strategisch actieplan. Onder leiding van 2 ervaren experts werk je zo aan de basis van toekomstig success. Je krijgt er meteen een heel netwerk bij cadeau. Meer info klik HIER.

---

Vliegende start in 2018: volle bak in Roerpoort op Startersdag Roermond

Na Maastricht organiseerden wij op 25 januari een nieuwe Startersdag in Roermond. Maar liefst meer dan 140 enthousiaste bezoekers konden zich die avond laven aan 6 verschillende workshops (o.a. Belastingdienst, UWV, Social Selling) en betrokken professionals op de informatiemarkt. Wethouder Angely Waajen uit Roermond gaf de aftrap en de informatiehonger werd pas laat gestild. Voor een korte impressie zie de aftermovie!

Voor ons en de provincie Limburg reden om dit jaar nog meer van deze Startersdagen te organiseren in Limburg. Op 19 april is Heerlen aan de beurt. Noteer alvast de datum!

---

Ondernemers gezocht voor Stationslocatie Simpelveld

De gemeente Simpelveld biedt (startende) ondernemers.de mogelijkheid nieuwe activiteiten te ontwikkelen rondom de locatie van de ZLSM (Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij) in de kern van Simpelveld. Dat past helemaal binnen de toeristisch-recreatieve ontwikkelingen in Parkstad waar al jaren flink aan de weg wordt getimmerd. Heb je frisse ideeën en wil je verder in deze richting, kijk dan eens HIER

---

Het STARTERSmagazine 2018 is uit!

Ooit gaven wij als het StartersCentrum van de Kamer van Koophandel Limburg jaarlijks meer dan 6000 magazines mee aan startende ondernemers en zzp'ers. Het papieren magazine bestaat niet meer maar wel een digitale uitgave.

Sinds enkele jaren geeft de KvK een digitale versie uit. Het nieuwe online magazine STARTERS 2018 staat vol met tips & tricks voor jouw eigen bedrijf. Het is een handig document voor starters, zzp'ers en mensen die zich oriënteren op het ondernemerschap. Het is een praktisch naslagwerk waarin alle aspecten van ondernemen aan bod komen. 

Lees het magazine online of download het HIER.

---

Zzp’ers gezocht voor proef met boekhouden, belastingaangifte en betalen in één

De Belastingdienst wil oa de BTW-aangifte en betaling voor ondernemers makkelijker maken. Zzp’ers kunnen zich nu aanmelden voor een proef met online boekhouden. Middels de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één' wordt samen met aanbieders van online boekhoudpakketten, de Belastingdienst en Stiching Zeker-Online onder andere onderzocht of zzp'ers meer inzicht krijgen in hun financiële situatie en of de administratieve lasten worden verminderd.

Nieuwsgierig geworden? Ga voor meer info naar DEZE website.

---

 Seminars voor starters in februari & maart 

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor januari zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 22 februari, 15 en 22 maart

• Een goede start met de Belastingdienst: 7 maart 

• Start je eigen bedrijf: 6 maart

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 21 februari en 13 maart

• Ondernemingsplan schrijven: 28 februari en 20 maart

 Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---