Header

starterskoppen 14 - november 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Succes Startersdag Maastricht met dank aan provincie Limburg

 

De provincie Limburg draagt startende ondernemers een warm hart toe. Zo werd de succesvolle Startersdag (avond) bij ROOOMS in Maastricht, die het StartersCentrum op 28 september jl. organiseerde, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie.

Inmiddels is besloten in 2018 4 van deze laagdrempelige regionale startersavonden te organiseren in Roermond, Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht. De eerste staat op stapel op donderdagavond 25 januari in Roermond. Meer info hierover volgt medio december maar noteer de datum alvast!

---

In Geleen is van alles mogelijk: 7 december info-middag voor (startende) ondernemers door Seinpost & partners

Wil jij een winkel of horecabedrijf beginnen in het centrum van Geleen of zoek je kantoor- of bedrijfsruimte? Kom dan naar de startersdag op donderdag 7 december van 15:00 tot 17:30 uur in het werkatelier in het centrum van Geleen (Raadhuisstraat 17). Tijdens deze bijeenkomst laten we zien welke mogelijkheden er voor jou zijn in het centrum. Daarbij zijn er voor startende ondernemers verschillende vormen van ondersteuning beschikbaar.  

Heb je vragen over de meest geschikte locatie? Wil je begeleiding bij het opstellen van een ondernemingsplan of ben je op zoek naar passende financiering? Of ben je benieuwd welke vergunning van toepassing zijn of welke mogelijkheden de stimuleringsregeling biedt?

Deskundigen vanuit het Slimhuis (o.a. StartersCentrum Limburg) en de gemeente Sittard-Geleen zijn naast Seinpost Adviesbureau aanwezig om in te gaan op deze en andere vragen. Bovendien bestaat het programma uit een korte tour door het centrum langs beschikbare panden. Heb je interesse? Meld je dan nu aan voor deze bijeenkomst via j.bardoel@seinpost.com.

---

En ook in Heerlen hulp bij het vinden van een geschikt bedrijfspand: Ruimte voor ondernemerschap!

De Gemeente Heerlen heeft haar website van een flinke update voorzien. Wil je een winkel, een horecabedrijf of een dienstverlenend bedrijf in de centrumgebieden van Heerlen-centrum, Hoensbroek-centrum, Heerlerheide-centrum of Heerlerbaan-De Bautsch vestigen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie van de gemeente Heerlen. Deze regeling heet Ruimte voor ondernemerschap en heeft de afgelopen jaren tientallen starters geholpen zich in Heerlen te vestigen. Voor meer informatie klik hier

 

---

Nieuw dating platform voor zzp'ers

Samenwerking zoeken met andere (startende) zzp'ers is een prima manier om je business een boost te geven. Maar hoe doe je dat als je eigen netwerk beperkt is? Er is nu een nieuw platform ontwikkeld voor zzp'ers die samen willen ondernemen of op zoek zijn naar gemeenschappelijke opdrachten: www.boiwerkt.nl BOI staat voor Bedenken + Ondernemen = Inkomen   Zo kun je mogelijk in aanmerking komen voor grotere projecten die je als eenpitter niet aan kan.

---

Edelstenen gezocht in de Westelijke Mijnstreek: startende groeibriljanten

De gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein organiseren een eerste editie van de ondernemersprijs 'Brilliant Business Awards'.

Het doel is om goed ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek een podium te bieden en te waarderen. De eerste uitreiking vindt plaats op maandag 22 januari 2018 in het Center Court van de Brightlands Chemelot Campus.

Een van de prijscategorie├źn is de Robijn voor de onderneming die in korte tijd een belangrijke speler in de markt is geworden met verder groeipotentieel. Interessant voor startende ondernemers in de regio!

Nomineren kan tot en met 26 november - dus wees er snel bij - via de website www.brilliantbusiness.nl

---

Seminarprogramma 2018 is uit

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Daar gaan we in 2018 vrolijk mee verder. Het programma voor het eerste half jaar is rond.

We bieden de volgende seminars aan afwisselend in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en Roermond:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering

• Start je eigen bedrijf

• Hoe start je als freelancer / zzp'er

• Ondernemingsplan schrijven

• Een goede start met de Belastingdienst

Voor een overzicht van de locaties en tijdstippen klik HIER: je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---