Header

starterskoppen 13 - oktober 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Topavond Startersdag Limburg - Maastricht

Op 28 september organiseerden wij als StartersCentrum een eerste Startersdag (avond) nieuwe stijl bij ROOOMS in Maastricht.

Met 110 deelnemers, meer dan 10 standhouders en 6 sprekers voor de workshops kijken wij terug op een zeer geslaagde avond. Via een combinatie van 6 boeiende workshops en een informatief marktplein konden startende & gestarte ondernemers hun informatiehonger stillen. Meest gehoorde commentaar: "dat zouden jullie vaker moeten doen".

Daar hebben wij wel oren naar want plannen zijn in de maak om volgend jaar 3-4 van deze laagdrempelige regionale startersavonden te organiseren in Roermond, Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht. Houd onze agenda in de gaten!

---

StartING up: ontbijtworkshop "Meer omzet door effectief netwerken"

6 nov ING Heerlen

Ook in november is er weer een ontbijtworkshop (08.30-11.00u) voor starters samen met de ING Bank. Deze keer is gastspreker Jochem Klijn, een van De netwerkgoeroes in Nederland en eigenaar van netwerken.nl

Via een prikkelende workshop laat hij zien hoe je als startende ondernemer meer omzet haalt uit je persoonlijke contacten.

Plaats van handeling is het ING kantoor in Heerlen-Centrum. Vanaf 8.30u kun je daar de werkweek beginnen met een heerlijk ontbijtje, een inspirerend verhaal en nieuwe contacten. Voor meer info klik hier. Deelname is gratis maar online aanmelden is verplicht: klik hier om je aan te melden.

---

9 nov in Maastricht: Starting a business in the Netherlands

Op donderdagavond 9 november van 19 - 22u organiseert Holland Expat Center South in Maastricht een startersorientatie avond voor internationals in de regio die een eigen bedrijf overwegen te starten. Voor (partners van) expats & internationale studenten een goed 'starting point'.

De voertaal is 'uiteraard' Engels en plaats van handeling is het LIOF gebouw aan de Boschstraat 76 in Maastricht. Meer info & aanmelden hier.

---

International startup market 15 nov in Maastricht

Het Maastricht Centre for Entrepreneurship (MC4E) van de Universiteit Maastricht organiseert ieder jaar een 'global entrepreneurship week' (13-16 nov). Dit jaar is het thema "elevate your game":  de focus ligt op de veranderrol die ondernemers kunnen vervullen.

Het programma bestaat uit een combinatie van seminars met topsprekers, een innovator's challenge en op woensdag 15 nov een 'startup market' (12-16u) voor starters, studenten en belangstellenden. Er is nog plek voor startende ondernemers die hun bedrijf willen presenteren in zo'n internationale setting. Meer weten? Klik hier

---

Eigen vinding beschermen, hoe moet dat?

Boek Octrooi vertelt hoe

Het is als (startende) ondernemer belangrijk na te denken over het beschermen van je nieuw idee of uitvinding. De Orde van Octrooigemachtigden heeft een handig boek uitgebracht. In de basis kunnen namen en logo's beschermd worden door middel van merken, technische idee├źn van een product door middel van octrooien en de vorm van een product door middel van modellen.

In het boek "Octrooi" zet de orde een en ander op een rijtje. Dit boek is gratis hier te downloaden (rubriek Uitvinder).

---

Gratis seminars voor starters in oktober en november

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. In oktober en november zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 19 & 26 oktober, 16 & 23 november (aanmelden klik hier!)

• Start je eigen bedrijf: 7 november (aanmelden klik hier!)

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 14 november (aanmelden klik hier!)

• Ondernemingsplan schrijven: 25 oktober & 21 november (aanmelden klik hier!)

• Een goede start met de Belastingdienst: 13 december (aanmelden klik hier!)

Voor een overzicht van de locaties en tijdstippen klik HIER: je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---