Header

starterskoppen 12 - september 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Startersdag Limburg - Maastricht 28 sep

Het StartersCentrum organiseert ook dit jaar weer een Startersdag (avond) en wel op 28 september van 19-22u bij Roooms in Maastricht.

Via een combinatie van pakkende seminars en een informatief marktplein krijgen startende & gestarte ondernemers direct advies & feedback op hun plannen. Een geslaagde start begint hier! En ben je net gestart en heb je nog een hoop vragen, dan ben je hier ook op de goede plek!

Binnenkort verschijnt een Startersdagspecial met het uitgebreide programma. Voor meer info klik hier.

 

---

Een ondernemersleven lang leren: Google helpt

Vorig jaar november kon Limburg kennis maken met de Digitale Werkplaats van Google. In de Muziekgieterij in Maastricht werden o.a door middel van workshops de mogelijkheden van online ondernemen belicht.

Veel van die boeiende info is intussen online verschenen via de Digitale Werkplaats: prima trainingsmateriaal voor starters. Je kunt er zelfs een Google-certificaat mee scoren.

Meer leren? Klik hier op de lesbibliotheek.

---

15 sep in Sittard-Geleen: TEDxSalon 'Crossing borders'

Op vrijdag 15 september van 14 - 17.30u vindt bij Zuyd Hogeschool (La Ligne 1 Sittard) de eerste TEDxSalon plaats. De organisatie belooft de deelnemers te verrassen met een aantal zeer bijzondere sprekers.

Gezien de eerdere ervaringen met TEDx events in de regio is dit ook voor starters / startups een uitstekende gelegenheid om grensverleggende inspiratie op te doen. Meer info & aanmelden hier.

---

Euregionaal ondernemen ook iets voor jou? Workshop werknemers werven in Duitsland 28 nov 2017

Als ondernemer in de Euregio bieden de buurlanden goede kansen om aan werk en/of vakmensen te komen. Maar tegen welke regelgeving loop je dan aan en hoe werkt dat?

Op 20 november organiseert de stichting Kamer van Koophandel Euregio Maas-Rijn ism Eures en het GrensInfoPunt een gratis workshop rondom dit thema. Plaats van handeling is de IHK in Aachen. Meer info zie hier.

---

Gratis seminars voor starters in september en oktober

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. In juni en juli zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 21 & 28 september, 19 & 26 oktober (aanmelden klik hier!)

• Start je eigen bedrijf: 12 september & 4 oktober (aanmelden klik hier!)

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 19 september & 11 oktober14 juni & 11 juli (aanmelden klik hier!)

• Ondernemingsplan schrijven: 25 september & 25 oktober (aanmelden klik hier!)

• Een goede start met de Belastingdienst: 25 oktober (aanmelden klik hier!)

Voor een overzicht van de locaties en tijdstippen klik HIER: je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---