Header

starterskoppen 10 - mei 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Startup market tijdens ME week - 18 mei

40+ Locale en internationale startups in o.a. biotechniek, duurzaamheid, ICT, maakindustrie, slow food concepten en sociale startups zullen hun producten en diensten presenteren tijdens de Startup Market. Deze wordt dit jaar weer georganiseerd door Limburg Start-up in samenwerking met het MC4E van Maastricht University. Het event vindt plaats op de laatste dag van de MEWeek op donderdag 18 Mei. De markt heeft tot doel om jonge ondernemers te promoten, contacten te leggen tussen starters en ondernemers en een platform te bieden om bijvoorbeeld matchmaking tussen starters, investeerders en partners mogelijk te maken. Limburg Start-up is een samenwerking van diverse netwerkpartners voor startende ondernemers in Limburg waaronder het StartersCentrum.
 
Interesse om de markt te bezoeken?  Je bent welkom op donderdag 18 Mei, van 14:00-18:00 uur op
de eerste verdieping van de Muziekgieterij Maastricht (Boschstraat 7)
. Meer info klik hier

---

Bibliotheek Landgraaf – Onderbanken organiseert 12 mei ism het StartersCentrum een Startersdag

Op vrijdag 12 mei organiseert Bibliotheek Landgraaf – Onderbanken samen met StartersCentrum Limburg een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Landgraaf, die interesse hebben in het starten van een eigen onderneming.

Meld je nu aan en laat je inspireren! De Startersdag duurt van 9.30 tot 13.00 uur. Wees er snel bij, want we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan door een e-mail met jouw naam, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum te sturen naar info@bibliotheeklandgraaf.nl onder vermelding van Startersdag 2017. Voor meer info zie http://www.bibliotheeklandgraaf.nl/ en klik op nieuws. 

---

Fraude, oplichting, valse facturen en babbeltrucs. 

Ondernemers maar ook starters zijn regelmatig slachtoffer van oplichting. Al jaren zijn er organisaties die facturen versturen die heel erg veel lijken op de factuur van de Kamer van Koophandel. Allemaal valse facturen. De KvK meldt dit regelmatig op haar website. Klik hier voor meer info.

Nu gaan de oplichters een stap verder. Zij geven zich nu uit als medewerker van de KvK en via de zogenaamde babbeltruc proberen zij jou binnen te komen. Lees meer op de site van de KvK. Klik hier!

---

Fiscaal: Wat moet er op mijn factuur staan?

Je bent net gestart en je wilt je eerste factuur versturen. Top natuurlijk, maar waar moet de factuur aan voldoen. Welke gegevens moeten er minimaal op staan. Regelmatig gaat dit bij starters fout en dat levert vaak veel extra administratief werk op en in sommige gevallen een lagere opbrengst. Dat wil je natuurlijk niet!

De Belastingdienst heeft op haar website een duidelijk overzicht staan van de factuurvereisten. Hier ga je naar de website. Liever een filmpje bekijken klik hier op het Youtube kanaal van de Belastingdienst.

---

Gratis seminars voor starters in mei en juni

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. In mei en juni zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 11 mei, 1 & 8 juni

• Start je eigen bedrijf: 2 mei (vol) & 7 juni

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 9 mei & 14 juni

• Ondernemingsplan schrijven: 16 mei & 21 juni

• Een goede start met de Belastingdienst: 28 juni

Voor een overzicht van de locaties en tijdstippen klik HIER: je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---

Broodfonds Zuid-Limburg? Daar zit wat in! - info avond 10 mei

Als (startende) ondernemer ben je in tegenstelling tot werkenemers niet meer standaard verzekerd voor arbeidsongeschikhtheid. Ben je een tijdje ziek

 of overkomt je een ongeluk, dan is er van de overheid geen sociaal vangnet. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's) zijn daarop een antwoord. De premies daarvan zijn echter behoorlijk hoog. Resultaat is dat meer dan de helft van de startende ondernemers geen AOV heeft.

Als goedkoper alternatief zijn de laatste jaren de broodfondsen in opkomst. Als ondernemer organiseer je dan met elkaar je eigen vangnet. Met minimaal 20 deelnemers kun je al een eigen broodfonds oprichten. In Limburg zijn er al meer dan 10 operationeel. Op 10 mei vindt er op C-mill in Heerlen een voorlichtingsavond plaats voor ondernemers in Zuid-Limburg. Aanmelden en meer info klik HIER

---