Header

starterskoppen 9 - april 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Broodfonds Zuid-Limburg? Daar zit wat in! - info avond 10 mei

Als (startende) ondernemer ben je in tegenstelling tot werkenemers niet meer standaard verzekerd voor arbeidsongeschikhtheid. Ben je een tijdje ziek

 of overkomt je een ongeluk, dan is er van de overheid geen sociaal vangnet. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's) zijn daarop een antwoord. De premies daarvan zijn echter behoorlijk hoog. Resultaat is dat meer dan de helft van de startende ondernemers geen AOV heeft.

Als goedkoper alternatief zijn de laatste jaren de broodfondsen in opkomst. Als ondernemer organiseer je dan met elkaar je eigen vangnet. Met minimaal 20 deelnemers kun je al een eigen broodfonds oprichten. In Limburg zijn er al meer dan 10 operationeel. Op 10 mei vindt er op C-mill in Heerlen een voorlichtingsavond plaats voor ondernemers in Zuid-Limburg. Aanmelden en meer info klik HIER

---

ME week 2017 Maastricht University inspiratie event 15-18 mei

De Maastricht Entrepreneurship week is een jaarlijks inspiratie event voor startups in de regio. Met boeiende workshops, startup & incubator bezoeken in de regio, een innovator's challenge en en startersmarkt. Voor die markt op 18 mei is de organisatie nog op zoek naar innovatieve startups die hun verhaal kwijt willen aan een groot publiek. Naar verwachting komen er meer dan 500 bezoekers.

De organisatie is in handen van het Maastricht Centre for Entrepreneurship van Maastricht University. Meer info en aanmelden via HIER 

---

Business sketching: visualiseer de kern van je zaak - workshop SLIMhuis Sittard 20 april

Het SLIMhuis in Sittard-Geleen helpt (startende) ondernemers om nog slimmer, sneller en doelgerichter te communiceren. Visualiseren is daarop het antwoord.

Op 20 april helpt Diana Janssen (Zuyd / Business sketching) tijdens een interactieve huiskamerworkshop ondernemers op weg met de kracht van beeldtaal. Voor meer info klik HIER.

.

---

Ondernemerscheck Belastingdienst: IB ondernemer welles of nietes

Zeker in deze aangifte tijd is de vraag of je nu wel of geen ondernemer bent voor de inkomstenbelasting van enorm belang. Het bepaalt o.a. of je in aanmerking komt voor de ondernemersvrijstellingen of dat je inkomsten worden gezien als 'bijverdiensten'.

De Belastingdienst heeft een handige tool op internet gezet waarmee je je status helder krijgt: de OndernemersCheck. Via een vraag/antwoord spel worden apsecten als continuiteit, ondernemersrisico, bedrijfsomvang en zelfstandigheid gewogen en beoordeeld. Je krijgt er duidelijke antwoorden mee.

---

Gratis seminars voor starters ook in april & mei

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. In april & mei zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 4 en 11 mei

• Start je eigen bedrijf: 2 mei

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 11 april & 9 mei

• Ondernemingsplan schrijven: 18 april & 16 mei

Voor een overzicht van de locaties en tijdstippen klik HIER: je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---

Open Coffee in de regio: thee mag ook

Laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor ZZP'ers, MKB'ers, stduenten en werkzoekenden met een open vizier, dat is Open Coffee. In Zuid-Limburg zijn er een aantal actieve groepen actief die periodiek bij elkaar komen. De komende tijd staan de volgende Open Coffee's gepland:

• 18 april Open Coffee Midden-Limburg bij Roooms in Roermond zie HIER

• 21 april Open Coffee Maastricht in Infocentrum Belvedere zie HIER

• 21 april Open Coffee Parkstad bij het Apostolisch Genootschap in Heerlen zie HIER

---