Header

starterskoppen 8 - maart 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Subsidieregeling voor nieuwe bedrijvigheid in leegstaande panden in Heerlen en Kerkrade

Sinds 2013 zijn in het kader van de stimuleringsmaatregel Ruimte voor Ondernemerschap zo'n 65 leegstaande panden gevuld met nieuwe winkels, restaurants en andere bedrijven. 

In het kader van de stimuleringsmaatregel ontvingen ondernemers een subsidie als ze zich vestigden in lege winkelruimtes. Vanwege het succes van de regeling heeft het college een nieuwe, aangepaste regeling vastgesteld. Deze nieuwe regeling is vanaf 1 maart 2017 van kracht. Nieuwsgierig geworden klik HIER of neem contact op met het bedrijvencontactpunt van de gemeente Heerlen 045-5604888.

De gemeente Kerkrade heeft een soortgelijke regeling. Deze subsidieregeling is onlangs herzien en sinds 10 februari 2017 van kracht. Voor meer informatie klik HIER.

---
---

Ondernemen in de gemeente Kerkrade!

Onder deze titel word je als nieuwsbriefontvanger geattendeerd op een ondernemersactiviteit in een van de Limburgse gemeenten. De gemeente Kerkrade heeft de primeur. Zij organiseren op dinsdag 7 maart aanstaande in het National Geographic Theater, Museumplein in Kerkrade vanaf 16.30 uur een inspirerende bijeenkomst met als thema 'Gemeente Kerkrade, uw partner in ondernemen'. Aanmelden is verplicht. Voor meer informatie klik HIER.

Organiseert jouw gemeente een ondernemersactiviteit. Stuur dan een bericht naar gs@starterscentrum.nl.

---

14 maart Mix & Match Retail & 27 maart Retailsymposium

Maart is retailmaand. Innoverend bezig zijn in de detailhandel is een must. Diverse Limburgse organisaties bieden winkeliers/retailers de mogelijk heeft om te sparren, idee├źn uit te wisselen en te netwerken. 

Op 14 maart is de Mix & Match retailbijeenkomst in Parkstad (Heerlen). Voor meer info klik HIER.

Op 27 maart wordt het Retailsymposium over vernieuwend ondernemerschap in Panheel georganiseerd over onder andere de winkelleegstand in Limburg. Voor meer info klik HIER.

---

Valse factuur Kamer van Koophandel in omloop

Oplichting en fraude in ondernemersland vinden regelmatig plaats. Niet alleen gevestigde ondernemers maar ook starters zijn vaak het slachtoffer. In de startfase van jouw bedrijf moet veel geregeld worden en vaak moet er ook worden betaald. Een valse factuur is dan snel betaald.

Lees meer over de de valse factuur van de KvK HIER en voor meer informatie over acquisitiefraude, identiteitsfraude etc HIER.

---

Gratis seminars voor starters in maart

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor februari zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 9 en 16 maart

• Start je eigen bedrijf: 7 maart

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 14 maart

• Ondernemingsplan schrijven: 21 maart

 Klik HIER en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---

Tijdelijk gratis de Locatiescan van de KvK en het CBS

Via de Locatiescan krijg je een factsheet met basisinformatie over de bevolking en concurrentie in jouw branche in een door jou gekozen gebied (gemeente of wijk), afgezet tegen het Nederlands gemiddelde. Je kunt dit onder andere gebruiken voor het opstellen van jouw bedrijfsplan of de keuze voor een (nieuwe) bedrijfslocatie. Lees HIER verder.

---