Header

starterskoppen 7 - februari 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Landingspagina Starters van de Belastingdienst is vervangen

De website van de Belastingdienst is onlangs vernieuwd. Alle zogenaamde 'landingspagina's' (bijv starters en VAR/DBA) zijn hierdoor komen te vervallen. De starters landingspagina is nu vervangen door een nieuwe filterpagina 'Startende ondernemer'. Je kunt alle handige info voor starters nu vinden op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/startende-ondernemer/ 

---

De kleine ondernemersregeling (KOR) ook voor jou!?

Is het zo dat je als ondernemer/zzp'er in een kalenderjaar minder dan € 1.883,- aan btw moet afdragen dan kom je mogelijk in aanmerking voor belastingvermindering. Of je hoeft helemaal geen btw te betalen. Kortom, je krijgt een korting op de btw. Je kunt dan gebruik maken van de kleineondernemersregeling. Voor meer informatie en uitleg klik hier. Aanvragen gaat eenvoudig via het suppletieformulier in je eigen omgeving op de site van de Belastingdienst.

---

Seminar Goede start met de Belastingdienst

Als je een bedrijf start, moet je direct veel zaken goed regelen. De Belastingdienst helpt je daarbij. Tijdens dit seminar wordt verteld wat er op je afkomt bij het starten van een eigen bedrijf. Zo krijg je informatie over bijvoorbeeld de BTW en de inkomstenbelasting, maar ook over de belangrijkste fiscale regelingen die voor jou gelden. Het StartersCentrum organiseert dit seminar samen met de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel speciaal voor de startende ondernemers. In Limburg worden de bijeenkomsten op 2 locaties aangeboden. In Roermond is dit het Ondernemersplein Limburg en in Heerlen het Businesspark C-Mill. Wil jij je aanmelden, klik dan hier. Lukt dit niet dan via de zoekmachine met als zoekopdracht: goede start met de Belastingdienst met plaatsnaam!.

---

Zelf een event organiseren met Eventbrite of Meetup?

Eventbrite en Meetup zijn 2 handige onlinetools wanneer je een event wilt organiseren. Via deze tool kun jij jouw gasten uitnodigen.

Meetup wordt veelal gebruikt voor het organiseren van bijeenkomsten met gelijkgestemden, die gezamenlijk dezelfde doelen hebben. Je kunt zelf een Meetup organiseren in jouw interessegebied of je aanmelden bij een van de vele Meetups. Het is een leuke manier om groepen te laten ontstaan met mensen die gezamenlijke interesses hebben en deze willen delen met anderen.

Eventbrite is een handige webtool voor het organiseren van evenementen, groot of klein. Eventbrite is zeer geschikt om op een eenvoudige wijze tickets te verkopen en/ of deelnemers te registreren. Wellicht denk je dat de tool alleen geschikt is voor grote evenementen, maar het is juist ook voor kleine evenementen te gebruiken.

---

Het startersmagazine 2017 van de KvK

Sinds kort is op de site van de Kamer van Koophandel is het StartersMagazine 2017 downloadbaar. Een "must have" voor ieder starter en zzp'er. Boordevol met tips en checklisten. Het zeer handige 10-stappenplan wordt uitgebreid toegelicht met praktijkvoorbeelden, ondernemersverhalen, adviezen en informatiebronnen.

Download het Startersmagszine hier!

---

Seminars voor starters in februari

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor februari zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 9 en 16 februari

• Start je eigen bedrijf: 8 februari

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 15 februari

• Ondernemingsplan schrijven: 22 februari

 Klik hier en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---

Betere bescherming technische vinding? Workshop De basis van IE

Ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe vinding? Dan kun je je intellectueel eigendom (IE) gebruiken als bescherming en als informatiebron. Octrooicentrum Nederland organiseert op 14 februari 's middags een workshop over dit thema. Plaats van handeling Ondernemersplein Limburg (KvK) in Roermond. Voor meer details klik hier.

---