Header

starterskoppen 6 - januari 2017

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

---

Voor eenieder de beste wensen en een goed en gezond 2017!

Met en ondernemende groet,

Marcel, Harrie en Ger

---

 

Belastingplan 2017

Sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen per 1 januari 2017

Veranderingen 2017

Bij de start van een nieuw jaar treden nieuwe wetten en besluiten in werking. De Overheid heeft de meesten hiervan op enkele sites verzameld. Wij hebben een 3-tal interessante websites voor jullie geselecteerd: 

- Het belastingplan 2017

- Sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen 2017

- Overzicht van diverse veranderingen 2017 

---
Gratis spreekuur voor ondernemers (OKB)

Gratis spreekuur voor ondernemers (OKB)

Ben je gestart of al langer ondernemer en heb je vragen over jouw bedrijfsvoering, marketing, financiering, schulden, dreigend faillissement of een andere vraag en je wilt hierover met een onafhankelijk en ervaren adviseur praten? Meld je dan aan voor een onafhankelijk adviesgesprek met een van de OKB adviseurs. Klik hier  en kies voor spreekuur Ondernemersklankbord (OKB). Wil je eerst meer lezen over het Ondernemersklankbord. Ga dan naar www.ondernemersklankbord.nl.

---

Hoe doe jij je boekhouding? Uitbesteden of zelf doen?

Als startende ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Je eigen boekhouding is vaak een ondergeschoven kindje. Doe je het zelf of schakel je iemand anders in? Femke Hogema van Healthy Finance zet zich al jaren in voor kennisverbreding van zzp'ers op administratief en financieel gebied. Recent heeft ze een zestal boekhoudpakketten voor starters beoordeeld. Het levert interessant materiaal op in de vorm van een gratis 'whitepaper'. Je kunt het hier downloaden.

---

Seminars voor starters in januari

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. Elk maand organiseren wij in Limburg gratis seminars voor mensen die een eigen bedrijf willen starten of net gestart zijn. Voor januari zijn de volgende bijeenkomsten en data gepland:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 12 en 26 januari

• Een goede start met de Belastingdienst: 11 januari 

• Start je eigen bedrijf: 10 januari

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 17 januari

• Ondernemingsplan schrijven: 24 januari

 Klik hier en je kunt je aanmelden voor een of meerdere seminars!

---