Header

starterskoppen 5 - oktober 2016 

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

 

5 Nov landelijke Startersdag KvK: ook in Limburg (Urmond)

 

De eerste zaterdag in november is Starterdag. Alle info voor een startende ondernemer wordt die dag op 1 locatie (Hotel Vd Valk in Urmond) compact aangeboden. Laat je informeren over alle (on)mogelijkheden voor de start van je eigen bedrijf. Van financieringsvormen, administratie en belastingzaken tot het schrijven van een goed ondernemingsplan. 

Het StartersCentrum verzorgt op deze dag een aantal keren de workshop "Uurtarief bepalen" en is op de uitgebreide infomarkt aanwezig.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze dag klik hier!

---

 

Circulaire economie workshop SLIMhuis (Sittard-Geleen) 2 nov

 

Geld verdienen door slimmer om te gaan met hergebruik van afval en restproducten. Een van de onderwerpen die aan bod komen bij de workshop "Circulaire economie" georganiseerd door de Gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met NederlandCirculair!, SLIMhuis en andere lokale partners.

Het fenomeen circulaire economie wordt toegelicht met inspirerende voorbeelden en omgezet naar
concrete, praktisch te nemen stappen. Tevens kan er contact gelegd worden met overige
lokaal/regionaal geïnteresseerde partijen en wordt er verkend wat er in de regio gedaan kan worden bij bedrijven en in de directe woonomgeving.

Meer weten en aanmelden? Klik hier

---

Hoe doe jij je boekhouding? Uitbesteden of zelf doen?

Als startende ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Je eigen boekhouding is vaak een ondergeschoven kindje. Doe je het zelf of schakel je iemand anders in? Femke Hogema van Healthy Finance zet zich al jaren in voor kennisverbreding van zzp'ers op administratief en financieel gebied. Recent heeft ze een zestal boekhoudpakketten voor starters beoordeeld. Het levert interessant materiaal op in de vorm van een gratis 'whitepaper'. Je kunt het hier downloaden.

---

Seminars voor starters in november en december

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. In november en december zijn op diverse plaatsen in Limburg de volgende gratis bijeenkomsten:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 17 nov en 24 nov, 8 dec en 15 dec

• Een goede start met de Belastingdienst: 9 nov en 30 nov, 14 dec

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 1 nov en 6 dec

• Start je eigen bedrijf: 8 nov en 13 dec

• Ondernemingsplan schrijven: 15 nov en 20 dec

Wil je ook komen dan graag aanmelden via de website van het Starterscentrum. Klik hier!

In de volgende nieuwsbrief aandacht voor ons workshop- en seminarprogramma 2017.

---

 

Google's Digitale Werkplaats in Zuid-Limburg 14 & 15 nov

 Google helpt, samen met Qredits Microfinanciering Nederland en de gemeentes Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen, ambitieuze ondernemers die willen groeien.

In een ochtend of middag krijg je van Google het juiste gereedschap voor groei. Je volgt workshops waar je echt iets aan hebt, met als doel jouw onderneming te laten groeien. Op het programma staan onderwerpen als online vindbaarheid en verkoop, maar ook het financieren van groei en het vergroten van naamsbekendheid.

Op 14 en 15 november tijdens de Digitale Werkplaats in de Muziekgieterij te Maastricht. Voor meer informatie en aanmelden klik hier. Deelname is gratis!

 

---

StartersCentrum Limburg

De Stichting StartersCentrum Limburg is HET aanspreekpunt voor startende ondernemers in Limburg. De activiteiten van de stichting bestaan uit voorlichting, persoonlijk advies en ondersteuning bij het opzetten en starten van een eigen bedrijf. Het StartersCentrum is een samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners. Voor starters en ondernemers uit de partner-gemeenten is onze dienstverlening gratis. Ook deelnemers van projecten van het StartersCentrum kunnen hieraan kosteloos deelnemen.

Persoonlijk, praktisch, deskundig en laagdrempelig helpen wij starters op weg vanuit een publieke rol. U vindt ons in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen & Roermond. Meer info op www.starterscentrum.nl