Header

starterskoppen 4 - september 2016 

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

Digitale Werkplaats van Google in Zuid-Limburg

 

Je bent een ondernemer. Je bent vooral bezig met jouw klanten. Hierdoor ben je misschien minder bezig met jouw website en de online vindbaarheid van je bedrijf. Dat is zonde, want een goedwerkende en goed vindbare website kan wonderen doen. Daarom goed nieuws: de Digitale Werkplaats komt naar Zuid-Limburg!

Google helpt, samen met Qredits Microfinanciering Nederland en de gemeentes Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen, ambitieuze ondernemers die willen groeien. Op 14 en 15 november tijdens de Digitale Werkplaats in de Muziekgieterij te Maastricht. Voor meer informatie en aanmelden g.co/digitalewerkplaats. Deelname is gratis!

---

Forza Fashion House & StartersCenrum: Time to Talk Business

Forza Fashion House Maastricht zet zich in om jonge mode professionals in de Euregio ontplooiingskansen te bieden. Het jaarlijkse mode-event Fashion Clash Maastricht is daar een prachtig voorbeeld van. Intussen wordt er hard gewerkt aan een mode-hub met atelierruimtes. het Forza Fashion House (FFH). Samen met het StartersCentrum organiseert FFH dit najaar het programma 'Time to Talk Business' om creatieve profesisonals in de modewereld te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun eigen praktijk. Meer info op ForzaFashionHouse.nl

---

Verkopen kun je leren

Opleider TopChange is al 2 jaar een vaste samenwerkingspartner van het StartersCentrum in het kader van het 45+ programma voor startende ondernemers vanuit een werkloosheidssituatie. Zo zijn er al meer dan 100 startende zzp'ers succesvol op weg geholpen. Samen met Baandomein organiseert TopChange vanaf komende maand een aantal werksessies rondom de thema's verkopen en onderhandelen. Absoluut de moeite waard om te investeren in je eigen commerciele vaardigheden. Voor meer info klik hier.

---

Seminars voor starters in oktober en november

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. In september en oktober zijn op diverse plaatsen in Limburg de volgende gratis bijeenkomsten:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 6/10, 13/10, 27/10, 3/11, 17/11 en 24/11

• Een goede start met de Belastingdienst: 19/10, 9/11 en 30/11

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 4 oktober en 1 november

• Start je eigen bedrijf: 11 oktober en 8 november

• Ondernemingsplan schrijven: 18 oktober en 15 november

Wil je ook komen dan graag aanmelden via de website van het Starterscentrum. Klik hier!

---

Battle of the Unicorns: ondernemend talent gezocht

Op 31 oktober vindt in de Foroxity Film Arena in Sittard de aftrap van het pitch-event "Battle of the Unicorns" plaats. Een driedelig evenement georganiseerd door Baat accountants & adviseurs waarin pitchende (potentiele) Unicorns het in een afvalrace tegen elkaar opnemen met hun verrassende, verrijkende en unieke ondernemingen. Dit alles gebeurt voor het oog van ondernemend Limburg en een jury die de ideeen zullen beoordelen. De kans om je te laten verrijken en verrassen en in contact te komen met aansprekende Unicorns of juist als veelbelovende Unicorn je onderneming te pitchen. Voor meer info klik hier 

---

5 november Startersdag KvK in Urmond

De Startersdag is hét evenement voor jou als startende ondernemer. Op één dag alle informatie compact voor jou bij elkaar verzameld. Laat je informeren over alle (on)mogelijkheden voor de start van je eigen bedrijf. Van financieringsvormen, administratie en belastingzaken tot het schrijven van een goed ondernemingsplan. 

Het StartersCentrum verzorgt op deze dag een aantal keren de workshop: Uurtarief bepalen. 

Voor meer informatie en aanmelden voor deze dag klik hier!

 

 

 

---

StartersCentrum Limburg

De Stichting StartersCentrum Limburg is HET aanspreekpunt voor startende ondernemers in Limburg. De activiteiten van de stichting bestaan uit voorlichting, persoonlijk advies en ondersteuning bij het opzetten en starten van een eigen bedrijf. Het StartersCentrum is een samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners. Voor starters en ondernemers uit de partner-gemeenten is onze dienstverlening gratis. Ook deelnemers van projecten van het StartersCentrum kunnen hieraan kosteloos deelnemen.

Persoonlijk, praktisch, deskundig en laagdrempelig helpen wij starters op weg vanuit een publieke rol. U vindt ons in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen & Roermond. Meer info op www.starterscentrum.nl