Header

starterskoppen 3 - augustus 2016 

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

Kosten van werkruimte in huurwoning aftrekbaar van winst

Onderneem je als zzp'er vanuit je eigen huurhuis dan is er mogelijk goed nieuws. In augustus heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over een zzp'er in de bouw die van mening was dat de werkruimte in zijn woning fiscaal aftrekbaar was. Onder bepaalde voorwaarden kan dat een behoorlijk financieel voordeel opleveren.

Wij hebben voor jullie 4 interessante artikelen uitgekozen:

• RTLnieuws: Feest, zzp'ers kunnen volledige huur van huis aftrekken van winst. Klik hier.

• Rechtspraak: De uitspraak van de Hoge Raad. Klik hier.

• Een artikel van Stichting ZZP Nederland. Klik hier.

• Een artikel van Femke Hogema van Healthy Finance. Klink hier.

Tip: Overleg met jouw eigen adviseur of dit ook bij jouw bedrijf van toepassing is!

---

Kandidaten gezocht voor Maastricht Awards

Op maandagavond 21 november reikt de gemeente Maastricht wederom de Maastricht Awards uit: dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemers in Maastricht. 

Ook startende ondernemers kunnen zichzelf kandidaat stellen. De meest veelbelovende starter (vanaf 2013) komt in aanmerking voor de Rabobank Maastricht Starter Award. Zo'n extra dosis publiciteit kan net dat extra zetje geven. Voor meer info en aanmelden klik hier.

---

Ondernemen in de Euregio

Wanneer je als ondernemer mogelijkheden ziet om in de Euregio actief te zijn dan is de Duits-Nederlandse Handelsdag op 9 november in Mönchengladbach iets voor jou. Op 29 november is er een workshop werknemers werven uit de buurlanden in Urmond.

Wil jij je eerst oriënteren of ben je opzoek naar informatie dan hebben wij hier een aantal interessante websites en organisaties die jou kunnen helpen om de volgende stap te zetten.

Voor Duitsland zijn dit:

• IHK 

• Grenzinfopunkt

• Grunderregion NRW

Voor Belgie zijn dit:

• VoKa

• Unizo

• StartersLabo

De Belastingdienst heeft het Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen (GWO).

---

Seminars voor starters in september en oktober

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. In september en oktober zijn op diverse plaatsen in Limburg de volgende gratis bijeenkomsten:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 15/9, 22/9, 6/10, 13/10 en 27/10

• Een goede start met de Belastingdienst: 7/9, 21/9, 28,9 en 19/10

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 6 september en 4 oktober

• Start je eigen bedrijf: 13 september en 11 oktober

• Ondernemingsplan schrijven: 20 september en 18 oktober

Wil je ook komen dan graag aanmelden via de website van het Starterscentrum. Klik hier!

---

Nieuwe tafels, nieuwe kansen: Limburgse versnellingstafels

Dit najaar gaat weer een nieuwe rond Limburgse versnellingstafels van start. Heb je als (startende) ondernemer innovatieve ideeen en zoek je een platform om die ideeen om te zetten in concrete business in samenwerking met anderen, dan is dit je kans om je idee te pitchen. Tot 15 september heb je de kans je innovatieve idee in te dienen en op 13 oktober staat de pitchronde op het programma. Meer weten? Zie www.delimburgseversnellingstafels.nl

---

Extra hulp 45+ starter: traject Starten eigen bedrijf

De stichting Starterscoordinatie Limburg organiseert dit najaar weer 2 maal het programma Starten eigen bedrijf in samenwerking met het StartersCentrum en opleider TopChange. Startende ondernemers van 45 jaar of ouder in Limburg die recent als zzp'er aan de slag zijn gegaan vanuit een uitkeringssituatie, kunnen een gratis traject volgen om hun bedrijfsmodel stevig vorm te geven en neer te zetten. Dit programma heeft al meer dan 100 succesvolle starters opgeleverd sinds 2014.

Meer weten? Informeer bij het StartersCentrum of klik hier.

---

StartersCentrum Limburg

De Stichting StartersCentrum Limburg is HET aanspreekpunt voor startende ondernemers in Limburg. De activiteiten van de stichting bestaan uit voorlichting, persoonlijk advies en ondersteuning bij het opzetten en starten van een eigen bedrijf. Het StartersCentrum is een samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners. Voor starters en ondernemers uit de partner-gemeenten is onze dienstverlening gratis. Ook deelnemers van projecten van het StartersCentrum kunnen hieraan kosteloos deelnemen.

Persoonlijk, praktisch, deskundig en laagdrempelig helpen wij starters op weg vanuit een publieke rol. U vindt ons in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen & Roermond. Meer info op www.starterscentrum.nl