Header

starterskoppen 2 - juli 2016 

 

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

 

Grip op geld: geldboek voor ondernemers

Een startende ondernemer krijgt te maken met allerlei geldzaken. Van financiering vinden tot het opzetten van een goede administratie en van een uurtarief bepalen tot belastingaangifte. Zaken waar je als starter goed bij stil moet staan.

Het Geldboek voor ondernemers helpt (startende) ondernemers op weg om de financiële zaken van je onderneming te organiseren. Van begrotingen maken tot belastingaangifte, van financiering vinden tot financiële risico's beperken.

Het Geldboek is samengesteld door de Kamer van Koophandel, Nationaal Instituut
voor Budgetvoorlichting (NIBUD) en Zuidweg & Partners. Je kunt het Geldboek
voor Ondernemers gratis downloaden via de website van de KvK
.

---

Kandidaten gezocht voor Maastricht Awards

Op maandagavond 21 november reikt de gemeente Maastricht wederom de Maastricht Awards uit: dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemers in Maastricht. 

Ook startende ondernemers kunnen zichzelf kandidaat stellen. De meest veelbelovende starter (vanaf 2013) komt in aanmerking voor de Rabobank Maastricht Starter Award. Zo'n extra dosis publiciteit kan net dat extra zetje geven. Voor meer info en aanmelden klik hier.

---

Noteer: 5 november Startersdag 2016 in Urmond

In 2014 en 2015 heeft het StartersCentrum de Startersdag Limburg georganiseerd. Dit jaar organiseert de Kamer van Koophandel onder andere in samenwerking met het StartersCentrum de Startersdag in Limburg. Dit jaar is gekozen voor de locatie Hotel Van der Valk in Urmond. Tijdens dit event kun je deelnemen aan diverse starters workshops, de informatiemarkt bezoeken en netwerken met andere startende ondernemers. Over de verdere opzet opzet en invulling wordt je de komende komende maanden verder geïnformeerd.

Iets voor jou? Noteer dan alvast 5 november!

---

Seminars voor starters augustus en september

Een goed begin is het halve werk. Daarom is een goede voorbereiding vaak van groot belang om succesvol te ondernemen. In augustus en september zijn op diverse plaatsen in Limburg de volgende gratis bijeenkomsten:

• Ondernemen vanuit een WW-uitkering: 4/8, 11/8, 25/8, 1/9,15/9 en 22/9

• Een goede start met de Belastingdienst: 10/8, 7/9, 21/9 en 28,9

• Hoe start je als freelancer / zzp'er: 6 september

• Start je eigen bedrijf: 13 september

• Ondernemingsplan schrijven: 20 september

Wil je ook komen dan graag aanmelden via de website van het Starterscentrum. Klik hier!

---

StartersCentrum Limburg

De Stichting StartersCentrum Limburg is HET aanspreekpunt voor startende ondernemers in Limburg. De activiteiten van de stichting bestaan uit voorlichting, persoonlijk advies en ondersteuning bij het opzetten en starten van een eigen bedrijf. Het StartersCentrum is een samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners. Voor starters en ondernemers uit de partner-gemeenten is onze dienstverlening gratis. Ook deelnemers van projecten van het StartersCentrum kunnen hieraan kosteloos deelnemen.

Persoonlijk, praktisch, deskundig en laagdrempelig helpen wij starters op weg vanuit een publieke rol. U vindt ons in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen & Roermond. Meer info op www.starterscentrum.nl

---