nieuwbrief-header

Starterskoppen 19 januari 2021

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

Wat verandert er voor ondernemers in 2021?

Wat verandert er voor ondernemers in 2021?

Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van belangrijke belastingwijzingen en veranderingen die per 1 januari 2021 zijn ingegaan. Denk bijvoorbeeld de verlaging van de zelfstandigenaftrek en de nieuwe investeringskorting, de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Voor het overzicht en meer info klik HIER.

Meer lezen

Vijf tips van de Belastingdienst voor een goede start met je belastingzaken in 2021

Belastingdienst
Voor veel ondernemers was het een zwaar jaar. Toch zijn er ook nu veel ondernemers die een bedrijf zijn gestart. De Kamer van Koophandel ziet al voor zes maanden op rij een groei in het aantal startende ondernemers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Ben jij ook net gestart met ondernemen of van plan om je in 2021 in te schrijven? Met deze vijf tips voor je belastingzaken ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in:
  1. Noteer de deadlines voor de belastingaangiften in 2021 nu al in je agenda. Als je je hebt aangemeld bij de Kamer van Koophandel krijg je van de Belastingdienst een brief waarin staat over welk tijdvak jij btw-aangifte moet doen. Waarschijnlijk ga je elk kwartaal btw-aangifte doen. De deadlines hiervoor zijn 31 januari, 30 april, 31 juli en 31 oktober. De aangifte inkomstenbelasting doe je één keer per jaar. De deadline hiervoor is 1 mei.
  2. Doe de OndernemersCheck om te zien of je voor belastingvoordelen in aanmerking komt. Met de OndernemersCheck krijg je op basis van een aantal meerkeuzevragen de indicatie of je wel of geen ‘Ondernemer voor de Inkomstenbelasting’ bent. Daarmee kun je in aanmerking komen voor aftrekposten, zoals de MKB-winstvrijstelling en mogelijk ook de zelfstandigenaftrek. Je mag dan bij je aangifte inkomstenbelasting een extra bedrag van je winst aftrekken, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.
  3. Richt een goede administratie in en bewaar alle administratie 7 jaar. Werk bijvoorbeeld met online boekhoudsoftware. Dat is overzichtelijk en geeft je op elk moment zicht op hoe het met je onderneming gaat. Hierdoor kun je op tijd bijsturen als dat nodig is. Bovendien bespaart het tijd bij je belastingaangiften.
  4. Houd vanaf dag 1 bij welke kosten je voor je onderneming maakt, en vergeet vooral niet je bonnen en facturen te bewaren. Als je kosten voor zakelijke doeleinden maakt, zijn ze meestal aftrekbaar. Hierdoor wordt het bedrag waarover je belasting moet betalen mogelijk lager. Ook de kosten die je voor je onderneming hebt gemaakt voordat je startte, worden vaak als zakelijke kosten gezien. Check hier of jouw kosten aftrekbaar zijn.
  5. Heb je een auto van de zaak die je ook privé gebruikt? Houd hier rekening mee bij je aangiften. Als je meer dan 500 km per jaar privé rijdt, heb je namelijk te maken met bijtelling. Je moet dan bij je aangifte inkomstenbelasting een bedrag verrekenen voor het privégebruik met de autokosten van je onderneming. Daarnaast moet je btw betalen over de kilometers die je privé hebt gereden. Die btw over de privé-gereden kilometers neem je altijd mee bij je laatste btw-aangifte van het jaar. Dus ga je binnenkort btw-aangifte doen over kwartaal vier, vergeet dan niet je correctie voor het privégebruik door te geven.
Ga voor meer informatie, tips en hulpmiddelen naar belastingdienst.nl/starters. Wil je meer weten over fiscale coronamaatregelen, zoals bijzonder uitstel van betaling? Check belastingdienst.nl/corona.

Hoe Werkt Nederland / Leven lang leren met diverse GRATIS cursussen

Hoe Werkt Nederland / Leven lang leren
De manier waarop we werken was al enige jaren aan het veranderen, maar door de coronacrisis gaan de veranderingen sneller dan ooit. Niet alleen voor werkgevers, maar ook voor werknemers, flexwerkers, ZZP-ers en zelfstandigen. Dus ook voor jou. Misschien vraag je je dan ook af: Wat betekenen die veranderingen voor mij? Hoe ga ik er het beste mee om? Wat …

Meer lezen

Webinar 12 januari: Hoe start je als freelancer/ZZP'er? 9.30-11.00u

Webinar 7 december: Eenvoudig Boekhouden zonder boekhoudkennis
Als freelancer / ZZP’er werk je zelfstandig voor verschillende opdrachtgevers. Maar wat zijn de verschillen tussen deze en andere ondernemingsvormen? Wat is nu de DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) en welke overeenkomsten zijn er? Hoe bereken je een uurtarief? Wat zijn je rechten en plichten? En waar moet je op letten bij het vastleggen van je activiteiten? En je risico’s? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens dit gratis seminar van het StartersCentrum.

Meer lezen

Webinar 13 januari: Belastingzaken voor starters en zzp'ers 13.30-15.00u

Als je een bedrijf start, moet je direct veel zaken goed regelen en krijg je ook te maken met de Belastingdienst. De aanmelding bij de Belastingdienst loopt bijna altijd via de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Tijdens dit webinar vertellen wij jou meer over de fiscale spelregels wanneer je ondernemer wordt. Je wordt tijdens dit webinar geïnformeerd over onder …

Meer lezen
aanmelden

Webinar 19 januari: Ondernemingsplan schrijven 9.30-11.00u

Webinar 8 december: Hoe start je als freelancer/ZZP'er?
Veel goede ideeën beginnen op een kladje, bierviltje of in je hoofd. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (businessplan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? En wat gaat daaraan vooraf? Wat is een verdienmodel? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” van het StartersCentrum helpt je op weg met structuur en inhoud.

Meer lezen

Webinar 26 januari: Start je eigen bedrijf 9.30-11.00u

Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden?
Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt.

Meer lezen
Webinar 15 december: Ondernemingsplan schrijven

Startersadvies & -info in corona-tijden: (video)bellen, face-2-face & webinars

Onze persoonlijke dienstverlening is nu zowel face-2-face alsook "op afstand' via (video)belafspraak. De seminars en webinars zijn voor de groepsvoorlichting. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor korte lijntjes en advies-op-maat.
Ook voor gestarte zzp'ers zijn wij beschikbaar: nieuwe verdienmodelen, kansen & mogelijkheden in de anderhalve metersamenleving, digitalisering en toegang tot de corona overheidsmaatregelen zijn mogelijke gespreksonderwerpen.
Voor het plannen van een persoonlijk (video)bel adviesgesprek of face-to-face adviesgesprek klik HIER!
Voor het deelnemen aan een webinar klik HIER!
Videobellen
Wij hebben onze nieuwsbriefsoftware bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het kan zijn dat een aantal afmeldingen voor de nieuwsbrief niet goed zijn doorgevoerd. Onze excuses dat je toch deze nieuwsbrief weer ontvangt. Het verzoek is nogmaals uit te schrijven via de optie hieronder: Uitschrijven!
custom custom custom