nieuwbrief-header

Starterskoppen 18 november 2020

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

In de laatste weken van het jaar hebben wij nog een aantal interessante webinars (via Zoom) die elke starter zou moeten hebben gevolgd. Kom in actie en investeer in jouw (toekomstig) ondernemerschap en meld je aan!

Webinar 24 november Start je eigen bedrijf 9.30-11.00u

Webinar 24 november Start je eigen bedrijf
Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden?
Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt.

Meer lezen

Webinar 25 november Intellectueel Eigendom (IE) 19.00-20.30u

Je kent het vast wel, je komt een leuke citaat of foto tegen voor op jouw blog. Of je vindt een mooi logo en bijpassende naam ideaal voor jouw eigen dienst of product. Beter goed gestolen dan slecht bedacht, toch? Maar mag je dat zomaar gebruiken? Mogelijk zie jij dat anderen jouw unieke logo gebruiken of een kiekje van je website …

Meer lezen
Webinar 23 november Intellectueel Eigendom (IE)

Webinar 30 november Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) 19.00-20.30u

Webinar 30 november Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Wil jij voldoen aan de AVG, meer omzet draaien en vertrouwen uitstralen naar jouw klanten? Volg dan dit webinar van Kenneth Sleijpen van KenJouwRecht, een niet typische jurist. Hij kijkt namelijk niet zwart-wit, maar juist creatief naar juridische kwesties. Het recht is namelijk niet zwart-wit en al helemaal niet op het gebied van de AVG hoewel menig jurist dit graag …

Meer lezen

Webinar 7 december: Eenvoudig Boekhouden zonder boekhoudkennis 19.00-20.30u

Je boekhouding zelf doen of uitbesteden? Als startende ondernemer heb je met dit duivelse dilemma te maken. Als je met een goed boekhoudsysteem werkt, dan kun je prima je eigen boekhouding bijwerken. Je hebt er geen uitgebreide boekhoudkennis voor nodig, maar je moet wel even weten wat je moet doen. In dit webinar "Eenvoudig Boekhouden zonder boekhoudkennis" vertelt Peggy jou …

Meer lezen
Webinar 7 december: Eenvoudig Boekhouden zonder boekhoudkennis

Webinar 8 december: Hoe start je als freelancer/ZZP'er? 9.30-11.00u

Webinar 8 december: Hoe start je als freelancer/ZZP'er?
Als freelancer / ZZP’er werk je zelfstandig voor verschillende opdrachtgevers. Maar wat zijn de verschillen tussen deze en andere ondernemingsvormen? Wat is nu de DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) en welke overeenkomsten zijn er? Hoe bereken je een uurtarief? Wat zijn je rechten en plichten? En waar moet je op letten bij het vastleggen van je activiteiten? En je risico’s? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens dit gratis seminar van het StartersCentrum.

Meer lezen

Webinar 14 december: Versterk je marketing zonder je ziel te verkopen 19.00-20.30u

Als starter of zzp'er is het natuurlijk belangrijk dat mensen weten dat je bestaat én wat je te bieden hebt. Velen beginnen met het idee dat marketing en branding betekent ‘jezelf en je bedrijf promoten’. Maar daarin maken we al snel een grote denkfout. Want, naast dat het ook ongemakkelijk kan voelen om je eigen ‘lof-trompet’ af te steken, is …

Meer lezen
Webinar 14 december: Versterk je marketing zonder je ziel te verkopen

Webinar 15 december: Ondernemingsplan schrijven 9.30-11.00u

Webinar 15 december: Ondernemingsplan schrijven
Veel goede ideeën beginnen op een kladje, bierviltje of in je hoofd. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (businessplan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? En wat gaat daaraan vooraf? Wat is een verdienmodel? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” van het StartersCentrum helpt je op weg met structuur en inhoud.

Meer lezen

Startersadvies & -info in corona-tijden: (video)bellen, face-2-face & webinars

Onze persoonlijke dienstverlening is nu zowel face-2-face alsook "op afstand' via (video)belafspraak. De seminars en webinars zijn voor de groepsvoorlichting. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor korte lijntjes en advies-op-maat.
Ook voor gestarte zzp'ers zijn wij beschikbaar: nieuwe verdienmodelen, kansen & mogelijkheden in de anderhalve metersamenleving, digitalisering en toegang tot de corona overheidsmaatregelen zijn mogelijke gespreksonderwerpen.
Voor het plannen van een persoonlijk (video)bel adviesgesprek of face-to-face adviesgesprek klik HIER!
Voor het deelnemen aan een webinar klik HIER!
Videobellen
Wij hebben onze nieuwsbriefsoftware bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het kan zijn dat een aantal afmeldingen voor de nieuwsbrief niet goed zijn doorgevoerd. Onze excuses dat je toch deze nieuwsbrief weer ontvangt. Het verzoek is nogmaals uit te schrijven via de optie hieronder: Uitschrijven!
custom custom custom