nieuwbrief-header

Nieuwe regels vragen om nieuwe inzichten

Starterskoppen 39 - februari 2024

We zijn verhuisd in Heerlen maar niet in Maastricht, Roermond en Sittard-Geleen

Als jaren was ons basisstation gevestigd op het Cmill bedrijvenpark in Heerlen. Met de wisseling van de wacht werd het tijd voor iets nieuws. Dat werd gevonden op MIJN-werk II, een nieuwe 'community-space', aan de Ruys de Beerenbroucklaan 29 in Heerlen. De hechte community, moderne faciliteiten & uitstraling plus de prima bereikbaarheid op een invalsweg naar Heerlen-Centrum maakten voor ons de keuze niet moeilijk. Een likje verf, een 'Heerlense mural', een paar nieuwe stoelen en wat gerecycled meubilair maakt dat wij sinds 1 januari een frisse start hebben kunnen maken op deze 'hippe' locatie. Onze klanten uit Parkstad en omgeving hebben het al kunnen ervaren: ook vanuit MIJN-werk II is het prima starten!

Onze werkplekken in Maastricht (Withuishof), Roermond (wijkcentrum De Donderie) & Sittard-Geleen (Office a la Carte) blijven ongewijzigd.
Ook in 2024 werken wij als StartersCentrum weer nauw samen met een groot aantal publieke partners, zo ook de Belastingdienst. Al jaren kunnen wij een beroep doen op de deskundige medewerking van het ondernemersteam van de fiscus in Limburg. Ze zijn aanwezig op al onze Startersevents maar ook af en toe voor 'deep dive' sessies. Dan duiken we de diepte in met de Inkomsten Belasting (IB) en Omzet Belasting (OM).
In 2024 zijn weer wat regels veranderd. Wil je hiervan meer weten en goed voorbereid zijn om wat komen gaat voor jou als zzp'er, meld je dan aan voor een van de bijeenkomst met de Belastingdienst. De eerste is op dinsdag 20 februari van 13.30-15.30u op onze nieuwe locatie MIJNwerk II in Heerlen: ik meld mij hier aan.

20 februari - MIJNwerk II Heerlen

Profiteer van de unieke samen-werking met de Belastingdienst

Land van Kalk ook voor startende ondernemers in horeca & recreatie

Land van Kalk is een initiatief van ondernemers en wordt ondersteund door de gemeenten Heerlen, Simpelveld, Voerendaal en een aantal enthousiaste vrijwilligers en inwoners. Deze willen allemaal een bijdrage leveren aan de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van het Land van Kalk. Dat doet deze coöperatie door samen activiteiten te organiseren en het gebied, het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen, meer zichtbaar te maken voor omwonenden en toeristen.
Leden krijgen een eigen websitevermelding op landvankalk.com en worden opgenomen in de jaarlijkse Minigids die breed wordt verspreid in Zuid-Limburg. Minimaal 3x per jaar zijn er ledenbijeen-komsten om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Voor startende ondernemers in de horeca & recreatie is zo'n coöperatie een ideaal netwerk.
Nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend contact op via safaris@landvankalk.com
De onbelaste maximale reiskostenvergoeding is vanaf dit jaar verhoogd van € 0,21 naar € 0,23 per kilometer. Dat betekent dat je voor zakelijke reizen voortaan dat tarief mag hanteren als je met een eigen vervoermiddel reist: dat kan dus bij het gebruik van een (leen)auto maar ook motorfiets/bromfiets/scooter en alle vormen van fietsen. Met een goede kilometeradministratie creëer je zo een extra aftrekpost voor je inkomstenbelasting.

Meer weten?

Belastingvrije kilometers

Onbelaste reiskostenvergoeding stijgt

Op de e-bike/fiets verdien je geld voor je zaak!

For our international contacts:

29 februari - Stadhuis Maastricht

"Starting a business in the NL"

Is there a burgeoning entrepreneur in you, but do you not know where to start? Would you like to take over an existing company in the Maastricht Region? Are you doubting whether any of this is actually possible as an international resident in the Netherlands? Hosted by Expat Centre Maastricht Region in cooperation with experts in the field of self-employement: Team Ondernemen Maastricht (Maastricht Business Team), StartersCentrum Limburg, Liof, Baat, Ondernemerscontact Sittard-Geleen, Ondernemershuis Heerlen and ABN Amro International Clients Retail.

This venue takes place in the Townhall of Maastricht at the Market square. 29th Feb 18.45 - 21 hr

This is you chance to get in touch with dedicated local experts!

Participate? Count me in

Kennis & contacten tanken bij onze bijeenkomsten in feb & maart

Onze bijeenkomsten zijn in een nieuw jasje gestoken. Iedere week organiseren wij een seminar, webinar of Startersevent op 1 van onze 4 locaties in Heerlen, Maastricht, Roermond of Sittard-Geleen. In 3 uur doe je een hoop relevante informatie op, leer je je collega starters kennen en ga je ongetwijfeld verrijkt weer naar huis. Ruimte voor persoonlijke vragen is er altijd.

Wat te denken van:
  • seminar Business Plan 19 feb in Sittard
  • seminar Starten als zzp'er 22 feb Roermond
  • webinar Expeditie Ondernemerschap 26 feb
  • seminar Start smart 5 maart in Maastricht
  • Startersevent Maastricht 17 april Maastricht: een avond met 8 workshops in het Stadhuis
We helpen je als StartersCentrum graag op weg met inspiratie, structuur en inhoud. Aanmelden? Klik HIER
Wij hebben onze nieuwsbriefsoftware bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het kan zijn dat een aantal afmeldingen voor de nieuwsbrief niet goed zijn doorgevoerd. Onze excuses dat je toch deze nieuwsbrief weer ontvangt. Het verzoek is nogmaals uit te schrijven via de optie hieronder: Uitschrijven!
custom custom custom