nieuwbrief-header

Starterskoppen 38 - november 2023

Investeren in jezelf is het begin van een goede zaak

Startersevent Sittard gemist?

Nieuwe kans op 13 december

op C-mill in Heerlen

Afgelopen woensdag ontvingen wij meer dan 100 deelnemers op ons 17e Startersevent in Office a la Carte in Sittard. Het was een avond vol inspiratie, enthousiasme en mooie ontmoetingen. De Belastingdienst, de KvK, het UWV, Frank Reijans, Josine van de Nobelen en Muriel Snijders lieten hun deskundigheid los op de deelnemers die verrijkt naar huis gingen. Mocht je dit gemist hebben dan is er dit jaar nog een kans: op woensdagavond 13 december (19-22.30u) organiseren we de 18e editie van ons Startersevent Limburg. Deze keer op bedrijventerrein C-mill in Heerlen. Deelname is natuurlijk weer gratis. Wel aanmelden via Startersevent Heerlen voor zzp'ers en startende ondernemers (starterscentrum.nl)

14 november Hele goeie start maken met de Belastingdienst?

Als StartersCentrum werken we nauw samen met een groot aantal publieke partners, zo ook de Belastingdienst. Al jaren kunnen wij een beroep doen op de deskundige medewerking van het ondernemersteam van de fiscus in Limburg. Ze zijn aanwezig op al onze Startersevents maar ook af en toe voor 'deep dive' sessies. Dan duiken we de diepte in met de Inkomsten Belasting (IB) en Omzet Belasting (OM). Wil je hiervan meer weten en goed voorbereid zijn om wat komen gaat voor jou als zzp'er, meld je dan aan voor de bijeenkomst met de Belastingdienst op dinsdag 14 november van 13-16u op Cmill in Heerlen: ik meld mij hier aan.

Zero-emissie stadslogistiek Maastricht: inzet op gezondheid en economische vitaliteit

Ben je startend ondernemer in de horeca, retail of zakelijke dienstverlening in het centrum van Maastricht en ontvang of verzend je goederen? Of lever je goederen en diensten in het centrum? Dan krijg je te maken met Zero-emissie stadslogistiek (ZES) per 1-1-2025. Je mag als ondernemer dan niet meer zomaar de zero emissiezone in met een bestelbus die rijdt op benzine, (bio)diesel of lpg. Maak je gebruik van emissievrij vervoer (elektrisch of waterstof), blijf je gewoon welkom in de zone. De zero emissiezone geldt niet voor personenauto's! ZES zet in op schoner transport voor onze gezondheid, een aantrekkelijke binnenstad én economische vitaliteit.

Tot wanneer je met je huidige bestelbus de zone in mag? Doe de kentekencheck of bekijk de overgangsregeling.

Alles over ZES Maastricht

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet en bel of mail met projectleider Stadsaanpak Maastricht Bereikbaar Jelle Ummels 06 10070563 jelle.ummels@zuid-limburg-bereikbaar.nl

Beek viert het ondernemerschap

Op 17 november is het feest, want dan is de nationale Dag van de Ondernemer! Om het ondernemerschap in de gemeente Beek te eren en te vieren nodigt de gemeente Beek ondernemers uit voor de Avond van de Ondernemer in het Els Museum in Beek.

Het belooft een avond vol inspiratie, ontmoeting en plezier. Tijdens een kort en luchtig programma passeren onder meer een bevlogen gastspreker, verhalen van ondernemers uit de eigen gemeente en de uitroeping van de Beekse Ondernemer van het Jaar de revue. Inloop is vanaf 17.30u en het programma begint om 18.30u. Aanmelden kan via een kort berichtje naar info@gemeentebeek.nl

Giraf award op Ondernemersdag Heerlen / Landgraaf

21 november Winselerhof

Op 21 november aanstaande vindt de Ondernemersdag Heerlen – Landgraaf 2023 plaats bij hotel – restaurant Winselerhof in Landgraaf. De dag staat in het teken van Hospitality en Ondernemen, een actueel thema tegen de achtergrond van succesvol zakendoen. De organisatie heeft een inspirerende gastspreker uitgenodigd, de heer Willem Reimers, die de deelnemers zal inwijden in de geheimen van goed gastheerschap.

Bovendien wordt de Giraf Award uitgereikt.

Wethouders Martin de Beer (Heerlen) en Stijn Kropman (Landgraaf) nodigen belangstellenden van harte uit. Bij aanmelding kan er een keuze worden gemaakt uit drie deelsessies. Dat kan via de volgende link: https://eventix.shop/62x6djmq
businessplan ondernemingsplan bedrijfsplan

Seminar 23 november in Sittard

9.30-12.00u Business plan

Veel goede ideeën beginnen op een kladje, bierviltje of in je hoofd. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (business plan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? En wat gaat daaraan vooraf? Wat is een verdienmodel? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” van het StartersCentrum helpt je op weg met structuur en inhoud. Aanmelden? Klik HIER
Wij hebben onze nieuwsbriefsoftware bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het kan zijn dat een aantal afmeldingen voor de nieuwsbrief niet goed zijn doorgevoerd. Onze excuses dat je toch deze nieuwsbrief weer ontvangt. Het verzoek is nogmaals uit te schrijven via de optie hieronder: Uitschrijven!
custom custom custom