nieuwbrief-header

Starterskoppen 20 april 2021

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

MB

Nieuwe collega: Mathias Brockmann

Op 15 januari is het team van het StartersCentrum versterkt met een nieuwe collega. Mathias heeft voorheen jarenlang gewerkt voor MKB Limburg als bestuursadviseur. Hij heeft bij het StartersCentrum als werkgebied voornamelijk Midden- en Noord-Limburg. Met zijn groot zakelijk netwerk kan hij starters verbinden met lokale ondernemers en organisaties.

Maak een connectie via Linkedin

Belastingaangifte voor ondernemers voor 8 mei

Aangifte ondernemers april
2020 was voor veel ondernemers een bijzonder jaar. Daarom helpt de Belastingdienst ondernemers extra op weg. Zo zijn de hulpteksten in het ondernemersgedeelte van de aangifte aangevuld met informatie over coronamaatregelen. En wie op belastingdienst.nl/ondernemers kijkt, vindt daar de informatie en een checklist om de aangifte voor 8 mei juist en volledig in te vullen.

Doe de OndernemersCheck

Ondernemers die twijfelen of zij door de Belastingdienst als ondernemer worden gezien, kunnen vóór het doen van de online aangifte de OndernemersCheck invullen. Deze check geeft ondernemers aan de hand van een aantal vragen snel én anoniem een goede indicatie of zij ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Ondernemers voor de inkomstenbelasting kunnen in aanmerking komen voor een aantal aftrekposten en regelingen, zoals de zelfstandigenaftrek. Houd er voor de zelfstandigenaftrek rekening mee dat u dan ook moet voldoen aan het urencriterium. Dit is vanwege corona voor 2020 versoepeld.

Coronaregelingen

Voor veel ondernemers zijn de verschillende financiële coronaregelingen van belang. Maakte uw bedrijf in 2020 gebruik van coronaregelingen, zoals de TVL of TOGS? Let dan op dat u sommige tegemoetkomingen zelf in uw aangifte inkomstenbelasting moet vermelden, andere zijn vooraf ingevuld. Meer informatie vindt u op belastingdienst.nl/corona en in de online aangifte zelf.

Zakelijke kosten aftrekken

In het algemeen geldt: zakelijke kosten kunt u aftrekken, privékosten niet. Veel ondernemers werkten in 2020 thuis. Daarom verwacht de Belastingdienst vragen over het aftrekken van zakelijke kosten voor thuiswerken. Sommige kosten zijn aftrekbaar, bijvoorbeeld als het gaat om kleine kantoorartikelen en zakelijke telefoongesprekken. In andere gevallen zijn kosten niet aftrekbaar, omdat het privé-uitgaven zijn. Op de website van de Belastingdienst vindt u een overzicht met aftrekposten voor ondernemers.

Goede voorbereiding

Het invullen van de belastingaangifte vraagt om een goede voorbereiding. Om ondernemers hierbij te helpen heeft de Belastingdienst de aangiftechecklist voor ondernemers met 6 checks voor het doen van een goede en volledige aangifte.

Wet DBA gaat veranderen

Ben je freelancer, zzp'er of ondernemer die veel met zzp'ers werkt dan heb je waarschijnlijk ook met de Wet DBA te maken. De DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) moet er voor zorgen dat er geen schijnzelfstandigheid optreedt. Er is sprake van schijnzelfstandigheid wanneer mensen die officieel zzp'er zijn, in feite verkapt in dienst zijn bij een opdrachtgever met alle gevolgen van …

Meer lezen
Wet DBA gaat veranderen
Verder ondernemen na Corona!?

Verder ondernemen na Corona!?

Samen met het Ondernemersklankbord Limburg start het StartersCentrum vanaf 3 mei met een wekelijks spreekuur op maandagochtend op de locatie Cmill in Heerlen voor zzp'ers en ondernemers uit het MKB.

Onder het motto "gedeelde smart is halve smart" ga je in gesprek met deskundige en ervaren ondernemers. Kom in beweging, je hebt niets te verliezen!

Tijdens dit kennismakingsgesprek ga je samen met de OKB adviseur inventariseren waar jij en jouw bedrijf behoefte …

Meer lezen

Webinar 20 april: Ondernemingsplan schrijven 9.30-11.00u

Veel goede ideeën beginnen op een kladje, bierviltje of in je hoofd. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (businessplan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? En wat gaat daaraan vooraf? Wat is een verdienmodel? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” van het StartersCentrum helpt je op weg met structuur en inhoud.

Meer lezen
Webinar 20 april: Ondernemingsplan schrijven 9.30-11.00u
Webinar 11 mei: Start je eigen bedrijf 9.30-11.00u

Webinar 11 mei: Start je eigen bedrijf 9.30-11.00u

Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden?
Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt.

Meer lezen

Webinar 12 mei: Belastingen voor starters en zzp’ers 13.30-15.00u

Dit webinar is een “must” voor elke starter. Bij het starten van een eigen bedrijf of als zzp'er, moet je direct veel zaken tegelijkertijd goed regelen en krijg je ook te maken met de Belastingdienst. De aanmelding bij de Belastingdienst loopt bijna altijd via de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Tijdens dit webinar vertellen wij jou meer over de …

Meer lezen
Belastingdienst_retourenvelop_(2018_model)_05

Startersadvies & -info in corona-tijden: (video)bellen, face-2-face & webinars

Onze persoonlijke dienstverlening is face-2-face en "op afstand' via (video)belafspraak. De seminars en webinars zijn voor de groepsvoorlichting. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor korte lijntjes en advies-op-maat.
Ook voor gestarte zzp'ers zijn wij beschikbaar: nieuwe verdienmodelen, kansen & mogelijkheden in de anderhalve metersamenleving, digitalisering en toegang tot de corona overheidsmaatregelen zijn mogelijke gespreksonderwerpen.
Voor het plannen van een persoonlijk (video)bel adviesgesprek of face-to-face adviesgesprek klik HIER!
Voor het deelnemen aan een webinar klik HIER!
Videobellen
Wij hebben onze nieuwsbriefsoftware bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het kan zijn dat een aantal afmeldingen voor de nieuwsbrief niet goed zijn doorgevoerd. Onze excuses dat je toch deze nieuwsbrief weer ontvangt. Het verzoek is nogmaals uit te schrijven via de optie hieronder: Uitschrijven!
custom custom custom