nieuwbrief-header

Starterskoppen #23 september 2021

StartersCentrum Limburg: het begin van een goede zaak

aanmelden startersevent roermond

Startersevent Limburg 4 november Roermond

Wij kunnen weer. 4 november hebben wij in Roermond na bijna 2 jaar weer een Startersevent met boeiende sprekers en onderwerpen. Check de website en meld je aan! Ga naar Startersevnt .
In één keer btw-aangifte doen over webshopverkopen in EU?

eHerkenning aanvragen bij de Belastingdienst!

Steeds meer wordt er digitaal gecommuniceerd met de Belastingdienst en andere overheidsorganisaties. Voor burgers hebben wij de Digid en voor ondernemers is dit eHerkenning. eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Hiermee log je op één manier veilig in bij ruim 500 organisaties. eHerkenning: onmisbaar, betrouwbaar, overal inzetbaar. De Belastingdienst heeft een aparte pagina waar je in 4 stappen de eHerkenning kunt aanvragen. Ga naar eHerkenning aanvagen.
crise

Crisis? Wat voor crisis?

Anticiperen kun je leren, ook als startende ondernemer. De corona-pandemie heeft bij heel wat starters geleid tot ingrepen of koerswijzigingen. Hoe je je hierop voorbereid vertellen de mannen van TopChange. Een positieve survival mindset is te leren. Meer weten? Bezoek onze keynote presentatie tijdens het 10e Startersevent in Roermond op donderdagavond 4 november. Plaats van handeling Congrescentrum Het Forum. Meer …

Meer lezen
Health

Oproep:

Pitch jouw gezondheidsidee bij LEEF

Of het nu gaat om overgewicht, de zorg, een gezonde leefstijl of bewegen voor kinderen: goede ideeën die de gezondheid bevorderen zijn welkom bij Limburg Early Execution Fonds (LEEF). Dit fonds is een samenwerking van LIOF, ESZL, Stadsregio Parkstad en Vie Kerkrade. Wanneer het team van experts van LEEF gelooft in jouw idee, ontvang je een investeringssubsidie van maar liefst 10.000 euro.

Voor meer informatie en aanmelden bezoek LEEF
ondernemingsplan kvk marketing startup

Webinar 9 november: Ondernemingsplan schrijven 9.30-11.00u

Veel goede ideeën beginnen op een kladje, bierviltje of in je hoofd. Heb je een goed bedrijfsidee? Maak het idee dan concreet met een ondernemingsplan (businessplan). Met een goed ondernemingsplan kun je zien of jouw idee haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed ondernemingsplan? En wat gaat daaraan vooraf? Wat is een verdienmodel? Het seminar “Ondernemingsplan schrijven” van het StartersCentrum helpt je op weg met structuur en inhoud.

Meer lezen
zzp starten marketing kvk

Webinar 15 november: Start je eigen bedrijf 9.30-11.00u

Wat betekent het om ondernemer te zijn? Waar moet je overal aan denken bij het starten? Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Waarom een ondernemingsplan? Welke rechtsvorm kies je? Wat is een ZZP’er of freelancer precies? Waarom een marketingplan? Met wat voor belastingen krijg je te maken? Wat is een investerings- en exploitatiebegroting? Wat zijn je financieringsmogelijkheden?
Tijdens deze startersoriëntatie bijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je bent zo beter voorbereid bij de start van jouw bedrijf en weet wat er van je verlangd wordt.

Meer lezen
Webinar 23 november: Hoe start je als freelancer/ZZP'er? 9.30-11.00u

Webinar 23 november: Hoe start je als freelancer/ZZP'er? 9.30-11.00u

Als freelancer / ZZP’er werk je zelfstandig voor verschillende opdrachtgevers. Maar wat zijn de verschillen tussen deze en andere ondernemingsvormen? Wat is nu de DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) en welke overeenkomsten zijn er? Hoe bereken je een uurtarief? Wat zijn je rechten en plichten? En waar moet je op letten bij het vastleggen van je activiteiten? En je risico’s? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens dit gratis seminar van het StartersCentrum.

Meer lezen

Startersadvies & -info: (video)bellen, face-2-face & webinars

Onze persoonlijke dienstverlening is zowel face-2-face alsook "op afstand' via (video)belafspraak. De seminars en webinars zijn voor de groepsvoorlichting. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor korte lijntjes en advies-op-maat.
Voor het plannen van een persoonlijk (video)bel adviesgesprek of face-to-face adviesgesprek klik HIER!
Voor het deelnemen aan een webinar klik HIER!
Videobellen
Wij hebben onze nieuwsbriefsoftware bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het kan zijn dat een aantal afmeldingen voor de nieuwsbrief niet goed zijn doorgevoerd. Onze excuses dat je toch deze nieuwsbrief weer ontvangt. Het verzoek is nogmaals uit te schrijven via de optie hieronder: Uitschrijven!
custom custom custom